News
Loading...

Strudel de mere bavarez

Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez.
Am descoperit reteta de la restaurantul Danke Bavaria din Bucuresti.

1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie
100g zahar

Ingrediente pentru aluat

5 linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau


25 min. timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire


Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.
Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.
Umplere:
Merele se curata de coaja , scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.
Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.
Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.
Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.

Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.

Restaurant Danke Bavaria.
Sos. Bucuresti-Ploiesti 162-164
Rezervari: 0732302303 | 0755802873



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment