News
Loading...

Vita in sos de piper, alegerea perfecta pentru ziua indragostitilor!

Vita in sos de piper, alegerea perfecta pentru ziua indragostitilor!
Se apropie ziua indragostitilor si poate va intrebati cum puteti surprinde persoana iubita. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta delicioasa demna de o cina romantica. Muschiul de vita cu sos de piper este o reteta frantuzeasca simpla si rafinata. Are un aspect festiv si viu colorat, datorita piperului, sugerand bucurie si pofta de viata. Cand veti gusta din aceasta friptura de vita, cu siguranta veti fi delectati de gustul ei delicios si elegant picant.

Ingrediente:
-2 bucati de muschi de vita
-150 ml de smantana
-3 linguri boabe de piper colorat
-40 ml coniac
-o lingura de unt
-sare, piper macinat si boia dulce

Pregatire:
Mai intai tineti carnea in apa rece cu 3 linguri de otet timp de 30 de minute, ca sa se fragezeasca vita. Aruncati apa si spalati bine carnea. Apoi taiati bucati groase de 2 degete si condimentati-le cu piper macinat si boia. Nu puneti sare, aceasta se adauga abia la final.
Carnea bine condimentata se lasa in frigider minim o ora. Apoi o scoateti si o lasati sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp incingeti gratarul. Dupa 2 minute, carnea se misca la 45 de grade , daca vreti sa obtineti imaginea grilata.
Regula unui gratar facut "mediu" : 3-5 minute pe o parte la foc mare, 2-4 minute pe cealalta parte la foc mediu.
Daca vreti "bine facut", adaugati cate 2-3 minute la fiecare parte, daca vreti "in sange", scadeti un minut din fiecare timp.
Dupa ce a trecut timpul, scoateti fripturile intr-un vas termorezistent si presarati-le cu sare. Acoperiti cu capac si lasati-le 5 minute "sa-si revina".
Intre timp, realizati sosul de piper. Incingeti o lingura de unt. Adaugati piperul. Turnati coniacul si lasati-l sa fiarba. Puteti sa-l flambati sau sa asteptati sa fiarba pana nu mai face bule. In aproximativ un minut, sosul se reduce si arata ca mai sus. Adaugati smantana. Dupa ce fierbe cateva clocote, sosul se leaga si se omogenizeaza. Se adauga peste carne.
Pofta buna!


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment