News
Loading...

Cazinoul din Eforie Sud va fi restaurat, extins si transformat in hotel

Dupa ani de zile de paragina, Cazinoul din Eforie Sud, emblema a statiunii va fi consolidat, restaurat si extins, urmand a avea destinatia de hotel.

Noul hotel se va numi Palatul Movila.

Cazinoul a fost construit in perioada 1931-1935 in stil art deco, sub semnatura arhitectului Cerchez, cladirea ofera o splenida vedere asupra marii.


Aripa de sud a restaurantului existent, se va reconfigura si extinde prin supraetajare (D+P+2E), rezultand o suprafață desfășurată totală de 3177 mp. Regimul maxim de înălțime de Demisol+Parter+Mezanin+1Etaj+2Parțial+3Parțial nu se modifică.

Funcțiunea existentă a imobilului de alimentație publică va fi schimbată în funcțiune de cazare – hotel și alimentație publică. Accesul principal în aceasta se va realiza din fațada principală, orientată înspre Strada Faleza. La nivelul demisolului vor fi amplasate: spații tehnice. La nivelul parterului vor fi menținute: 1 restaurant, 1 bucătărie, grupuri sanitare, holuri, și se vor propune: 1 vestibul cu recepție, 1 lobby, 1 sală multifuncțională, grupuri sanitare și alte spații servante. La mezanin vor fi amplasate: camere cu băi proprii, holuri, oficiu. La etajul 1 vor fi amplasate: camere cu băi proprii, holuri, oficiu, bar și librărie, terasă circulabilă. La etajele 2 parțial și 3 parțial vor fi amplasate camere cu băi proprii și apartamente cu băi proprii.

Sistemul constructiv al corpului de clădire existent C1 care se menține va rămâne neschimbat. Sistemul constructiv al aripii de Sud propuse pentru reconfigurare va fi alcătuit din: fundații din b.a., structura în cadre b.a., cu placă b.a. între nivele, terasă circulabilă.

Fațadele clădirii vor fi finisate cu tencuială decorativă de exterior culoare albă. Învelitoarea corpului de clădire C1 care se menține va rămâne neschimbat, în terasă circulabilă la etajul 2 parțial și în terasă necirculabilă peste etajul 3 parțial. Învelitoare aripii de Sud propuse pentru reconfigurare se va face în terasă circulabilă peste etajul 2.

Tâmplăria exterioară va fi realizată din aluminiu sau PVC de culoarea închisă, cu geam termoizolant.
Terasele exterioare atât de la nivelul parterului, cât și de la nivelul etajelor vor fi finisate cu șapă de beton simplu elicopterizată sau cu gresie de exterior antiderapantă.

Finisajele tavanelor și pereților în toate încăperile, holuri de circulație, bucătărie, vor fi din tencuieli de interior, cu glet si zugrăveli lavabile de interior. Pereții în băi și în bucătărie vor fi finisați cu gresie ceramică, în rest glet și zugrăveli lavabile de interior. Pardoselile vor fi din gresie ceramică antiderapantă în băi, în bucătărie, în restaurant, în sala multifuncțională, în holurile de circulație, iar în rest finisajul pardoselilor va fi parchet în camere.  Tâmplăria interioară va fi din lemn stratificat sau MDF.
Scara de acces la etaj va avea structură de beton și trepte din gresie ceramică.
Culorile si texturile finisajelor interioare vor fi alese împreună cu beneficiarul.

trotuarului, cât și printr-o rampă pentru accesul cărucioarelor.
Toate ușile de acces public de la parter au lățime min1.00m: ușă acces principal, ușă restaurant, ușă sală multifuncțională, uși acces terase.
Grupurile sanitare de la parter pentru persoanele cu dizabilități vor fi prevăzute cu echipamente special destinate accesului facil la instalații - mânere, vas wc și lavoare dispuse potrivit înălțimii standard calculate pentru accesul facil, colace speciale, bare de sprijin, etc. - echipare completă persoane cu dizabilităti.
Pentru nevăzători se vor prevedea următoarele: harta tactilă clădire - amplasată în vestibulul de la intrare, și marcaj tactil pardoseală pentru orientare nevăzători.

Se va prevedea o instalație solară pentru încălzirea apei de consum menajer pe parcursul sezonului cald. Instalația solară este compusă din: panouri solare, boiler capacitate 800l cu dublă serpentină, vas expansiune, grup pompare, pompă solar.

Toate corpurile de iluminat, și interioare și exterioare, vor avea becuri cu LED, o soluție care consumă mult mai puțină energie electrică decât becurile economice sau becurile cu incandescentă.

Apele meteorice vor fi preluate de panta terasei necirculabile și coborâte la nivelul solului prin sifoanele de pardoseală și conducte care fac legătura cu un recipient de pvc, unde vor fi preluate și stocate și refolosite la irigatul spațiilor verzi.




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments :

Anonim spunea...

N-ai spus cine e proprietar