News
Loading...

Copilul tau nu mananca fructe? Afla cum poti sa ii schimbi acest obicei!

O buna modalitate prin care iti poti ajuta copilul sa consume fructe este sa i le incluzi in deserturi. Va propunem o reteta de prajitura clasica usor de preparat si mai cu seama indragita de toti copii, in special de cei care nu mananca fructe: Pandispan cu visine. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne dezvaluie ingredientele si modul de preparare pentru ca aceasta prajitura sa fie un deliciu.
Ingrediente:
·         6 oua
·         6 linguri de zahar (cu varf)
·         6 linguri de ulei
·         150g faina
·         un praf de sare
·         un plic de praf de copt
·         o lingurita de extract de vanilie
·         350g visine proaspete

  Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc  apoi se adauga zaharul treptat mixand incontinuu pana cand se topeste zaharul si se formeaza o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Se adauga extract de vanilie si faina in ploaie. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.
  Visinele se spala se scot samburii si se lasa vreo ora in zahar (daca sunt prea acre). Se scurg bine de suc, se pun pe un servet se sterg un pic si se pudreaza cu faina pentru a nu se duce la fundul prajiturii. Intr-o tava 30x22cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se presara visinele. Apoi se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.

Pofta buna!


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment