News
Loading...

Pandișpan cu visine, prajitura indragita de toti copii

Pandispanul cu visine este o prajitura clasica usor de preparat si mai cu seama indragita de toti copii. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne dezvaluie ingredientele si modul de preparare pentru ca aceasta prajitura sa fie un deliciu.

Ingrediente:

·         6 oua
·         6 linguri de zahar (cu varf)
·         6 linguri de ulei
·         150g faina
·         un praf de sare
·         un plic de praf de copt
·         o lingurita de extract de vanilie
·         350g visine proaspete

     Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc  apoi se adauga zaharul treptat mixand incontinuu pana cand se topeste zaharul si se formeaza o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Se adauga extract de vanilie si faina in ploaie. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.

  Visinele se spala se scot samburii si se lasa vreo ora in zahar (daca sunt prea acre). Se scurg bine de suc, se pun pe un servet se sterg un pic si se pudreaza cu faina pentru a nu se duce la fundul prajiturii. Intr-o tava 30x22cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se presara visinele. Apoi se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.

Pofta buna!


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment