News
Loading...

Refacerea retelei de iluminat bataie de joc la adresa orasului

Reabilitarea si extinderea retelei de iluminat era un proiect de la care constantenii aveau asteptari mari. La conferinta premergatoare demararii lucrarilor, precum si in mass media, actualul primar Decebal Fagadau anunta un proiect ambitios ce prevedea extinderea retelei de iluminat in cartierle : Compozitorilor, Baba Novac, Palazu Mare si Veterani precum si inlocuirea stalpilor de pe principalele bulevarde.

Actualul primar ne promitea ca in cartierele noi imediat dupa realizarea retelei de iluminat se va veni cu asfalt.
Ei bine timpul a trecut si proiectul devine pe zice trece o imensa dezamagire. In cartierele noi se schimba stalpii de iluminat doar pe strazile deja asfaltate, nici vorba de intrat pe restul strazilor si de turnat covor asfaltic dupa finalizarea proiectului asa cum ni se promitea.

De asemenea ni se promitea ca odata cu noii stalpi or fi ingropate toate cablurile de pe stalpi. O alta promisiune care se loveste de o realitate dureroasa. Cel putin 6-8 luni vor coexista stalpii noi cu cei vechi, pentru ca trebuie sa asteptam ca de pe stalpii vechi sa fie bagata in subteran reteaua de fibra optica. Lucru care va fi inceput probabil in primavara si care nu se stie exact cat va dura.

In vara intr-o discutie avuta cu actualul primar, acesta imi spunea ca noi stalpi nu vor fi precum cei montati de CNADNR la iesirile din oras.

Ei bine iata ca o parte din noii stalpi au fost montati pe bulevardul Ferdinand si surpriza - sunt identici cu cei ai CNADNR. Niste stalpi cu un aspect absolut oribil, realizati din cel mai ieftin otel zincat de pe piata. Nu mai vorbim ca unii au fost deja montati stramb.(foto: cosinus)

Ieftin si urat poate fi caracterizat intreg proiectul retelei de iluminat. Intr-un oras modern astfel de stalpi nu au ce cauta, mai ales in zona centrala a orasului.

Cum arata stalpi de iluminat noi in alte orase? Pai o sa dam cateva exemple chiar de la noi din tara. Iata cateva imagini din Bucuresti:

(Calea Victoriei; foto Dubreu @ skyscrapercity.com)

(Bulevardul Unirii; foto Dubreu @ skyscrapercity.com)

Iata si in Craiova s-au ales stalpi cu design modern:

(foto Dubreu @ skyscrapercity.com)

Si SURPRIZA! In Constanta si Mamaia stalpii montati de fostul primar Radu Mazare:
(foto: cosinus)

Pacat, in loc sa pastram linia din anii trecuti sau sa incercam sa gasim ceva care sa creeze o imagine placuta asupra centrului orasului, noi alegem sa facem un urias pas inapoi...
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment