News
Loading...

Statuile monument istoric in continuare aruncate la gunoi

Au trecut 6 luni de zile de cand cotidianul Ziua de Constanta semnala intr-un articol (articolul il gasiti aici) o situatie incredibila. Statui de for public declarate monument istoric au fost taiate si "depozitate" pe un maidan, printre maracini si gunoaie in zona biobazei animalelor fara stapan.
In 6 luni de zile nimic nu s-a schimbat, poate doar numarul gunoaielor s-a marit, iar buruienile au crescut si mai mari.

Asa a considerat actualul primar ca trebuie sa se poarte cu istoria orasului. Un gest surprinzator poate, daca stam sa privim declaratiile sale din ultimii ani conform carora zona veche a orasului este proiectul sau de suflet... Asta in situatia in care a promis ca va repune pe soclu bustul Reginei Maria, fapt ce nu s-a mai intamplat si sa nu uitam ca in urma cu cateva zile semnalam distrugerea elemnetelor decorative ale unui bloc interbelic amplasat chiar langa primarie....

Revenind la statuile aruncate pe strada Varful cu Dor, reamintim ca este vorba de "Sirena si Delfinul" - realizata in 1961 de catre Corneliu Medrea  si "Tinerete" realizata in 1962 de Ada Geo Medrea.
ambele opere de arta au clasarea de monument istoric de for public categoria B.

foto: Arhitect Radu Cornescu


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments :

fRiNgE spunea...

"Actualul primar" :)) sunt curios cine le-a pus acolo! Dupa cum arata sunt de mai bine de 1 an acolo!
Ma astept sa nu postezi com! Sau sa ma blochezi ca pe facebook! Putem discuta liber;) e doar o opinie!