News
Loading...

Ultimul proiect al lui Radu Mazare se apropie de finalizare.

Daca actualului primar ii pot fi atribuite proiectele privind strazile din peninsula, promenada de la Cazinou, Piata Ovidiu, Parcul Carol (care se pare ca a murit in fasa), schimbarea stalpilor de iluminat si am vazut ce a iesit) si Parcul Arheologic dar si intarzierea proiectului parcarii albatros si ingroparea celui mai important proiect initiat de primarul Mazare - soseaua de coasta, iata cu greu acum asistam la implementarea unui ultim proiect initiat de Radu Mazare. Este vorba de cele 24 de statii de biciclete din proiectul Black Sea Bike.

Fiecare rastel va avea un centru de comanda de la care se va face autentificarea automata a utilizatorilor si alocarea unei biciclete (pe baza de cartela de acces la sistem).
Gestionarea sistemului se va face centralizat, toate statiile fiind interconectate si administrate prin intermediul unui server.
Ca mod de operare, orice turist sau localnic va putea solicita un card de utilizator ce va putea fi obtinut de la punctele de distributie. Pe baza acestui card va obtine o bicicleta de la oricare dintre statiile din proiect, bicicleta pe care o va folosi si o va putea returna la oricare alta statie.
Statiile vor avea mecanisme automate de securizare a bicicletelor. Bicicletele vor fi construite din componente speciale, anti-furt, care fac imposibila demontarea/utilizarea lor pe alte biciclete.
Statia de biciclete este compusa dintr-un stalp de comanda (cu afisaj cu touchscreen, computer de deservire cu conexiune la Internet, UPS, sistem de racire/incalzire prin aer conditionat, carcasa anti-vandalism) si dintr-un rastel cu 20/40 de sloturi pentru biciclete, fiecare slot avand un mecanism automatizat de securizare a bicicletelor.

Proiectul este cofinantat din fonduri europene. Contractul a fost incheiat cu S.C. CS VISION S.R.L. din Brasov pentru suma de 3.580.205 RON + TVA.

foto: cosinus


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments :

Anonim spunea...

Frumoasa idee, dar pe unde o sa mai treaca pietonii ?!

Anonim spunea...

Alti bani cheltuiti fara cap, nu avem pista de biciclete dar construim statii..de abia avem trotuare si alea sufocate de masini parcate.

Anonim spunea...

Nu e bine nici cand n-avem, nu e bine nici cand avem. Dar acum cand o sa avem, poate o sa forteze pe cineva sa faca si bunuri/servicii acesorii.