News
Loading...

Cum arata baza militara de la Deveselu

In urma cu 2 zile la Deveselu a fost inaugurata baza militara ce gazduieste scutul antiracheta ABMD (Aegis Ballistic Missile Defence System).

ABMD este un program dezvoltat de United States Department of Defense Missile Defense Agency pentru a oferi protectie in cazul unui atac cu rachete balistice cu raza scurta si medie.

In prezent scutul antiracheta este alcatuit din doua radare de avertizare timpurie amplasate in Turcia si Marea Britanie, baza de lasnare a rachetelor din Romania si vaporul cu sistem Aegis - USS Monterrey. Din 2018 va deveni functionala si baza de lansare a rachetelor din Polonia.

Tinand cont de situatia tensionata din zona, ABMD va proteja Romania in cazul unui atac cu rachete din partea unor forte ostile.

Prezenta militara americana in Romania creste siguranta militara a tarii, mai ales ca in urma invadarii Ucrainei de catre Federatia Rusa, Romania si Rusia au ajuns sa aiba granita comuna in platoul Marii Negre.

Tot in acest an vor sosi si primele avioane F-16 care vor intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane dar si 26 rachete AMRAAM.


foto: US Embassy Bucharest
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment