News
Loading...

In Statele Unite dotarea ambulantelor cu defibrilatoare este obligatorie

Ieri la meciul dintre Dinamo si Viitorul Constanta, tanarul fotbalist dinamovist Patrick Eken a murit pe teren la doar 26 de ani in urma unui stop cardiac. Viata acestuia ar fi putut fi salvata daca ambulanta ar fi fost dotata cu defibrilator. Din pacate in Romania legea nu obliga ambulantele de transport nici de stat nici private sa aiba in dotare defibrilatoare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucuresti au anuntat ca s-a deschis dosar penal pentru omor din culpa.

In Statele Unite exista 5 tipuri de ambulante

-TIP 1 :
Ambulante dotate cu echipamente medicale de interventie pentru cazuri grave. Sunt construite pe sasiu de pick-up truck si se folosesc in aeroporturi, rafinarii, combinate chimice si in alte zone unde este nevoie pe loc de interventii medicale asupra pacientilor.-TIP 2:
Ambulantele folosite zilnic de spitale, asa numitele ambulante de transport asistat.-TIP 3:
Ambulante cu aceleasi dotari precum cele de TIP 1, diferenta fiind sasiul care in acest caz este de van.


-TIP 4:
Miniambulantele. Realizate pe scheletul masinilor de golf produse de Yamaha, miniambulantele sunt folosite pentru interventii pe terenurile de sport si in zonele unde ambulantele normale nu pot intra.


-TRANSPORT IN CONDITII DE IZOLARE:
Ambulante specializate pentru itnerventii in cazul unor contaminari chimice, biologice sau radiologice.

Indiferent de tipul lor aceste ambulante au in comun un lucru. Dotarea minima necesara care in Staele Unite prin lege, indiferent daca e o ambulanta privata sau publica obliga la existenta unui defibrilator si a accesoriilor necesare pentru a putea fi folosit in cazul in care pacientul este copil.

Mai jos va redam in original lista dotarilor obligatorii pentru orice ambulanta care opereaza pe teritoriul Statelor Unite:Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment