News
Loading...

Legea care impune ca 51% din produsele alimentare din hypermarketuri sa fie made in Romania este pur populista

Daca propunerea legislativa va trece, lanturile de supermarketuri si hypermarketuri ar putea fi obligate sa puna la vanzare produse din carne, legume și fructe care in proportie de 51% sa fie made in Romania.

Initiativa este pur populista si lipsita de orice aplicabilitate in viata reala si loveste in principalii angajatori privati din Romania - lanturile de retail.

Pe langa sutele de mii de joburi oferite direct de retailul modern, alte zeci de mii de locuri de munca sunt create indirect: constructii, transport, logistica.

Trecand peste faptul ca aceasta propunere legislativa incalca grosolan dreptul al libera alegere trebuie privita industria alimentara si agricultura din Romania.

La nivel de legume fructe producatorii romani nu au capacitatea de a furniza cantitatea necesara de produse pentru a alimenta lanturile din retail. De asemenea si acest lucru se aplica si in cazul produselor din carne producatorii romani care pot furniza produse calitative si competitive sunt destul de putini, mult prea putini pentru a aduce numai produse de calitate pe rafturile hypermarketurilor.

Statul roman inainte sa vina cu astfel de impuneri aberante ar trebui sa investeasca in industria alimentara si agricultura si sa sprijine producatorii pentru a deveni competitivi.foto: http://www.dicositiganas.ro/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment