News
Loading...

De ce nu este Romania afectata de iesirea Marii Britanii din UE

In ciuda faptului ca iesirea Marii Britanii - unul din pilonii de baza ai proiectului Uniunii Europene, a zguduit din temelii intreg conceptul de functionare a uniunii insasi, Romania nu este afectata de Brexit.

La nivel economic, companiile britanice prezente in Romania sunt foarte putine. Ele activeaza in zona de retail (Marks & Spencer, BricoDepot etc), petrol (Petrofac), domeniul farmaceutic (Setfirst, Glaxosmithklyne), productie (Plexus Corp, Sumitomo Electric, GKN Industrie), agricultura (Spearhead) si tutun (Weston, CTS).

Trebuie inteles ca aceste companii cat timp vor avea profit nu isi vor inchide unitatile din Romania. O nota interesanta este data de gigantul american Kellog's care in urma cu cativa ani si-a mutat birourile din Marea Britanie in Bucuresti, intr-o cladire de birouri din Pipera.

Iar lipsa bancilor britanice de pe piata romaneasca va face ca economia Romaniei sa nu fie afecatata de Brexit.

Acest lucru este confirmat si de prestigiosul site STRATFOR. Conform acestuia in Romania, in urma Brexitului riscurile: financiar, politic, economic si de crestere a euroscepticismului sunt zero.

In continuare, in actualul context economic si politic datoria Romaniei este sa intareasca colaborarea cu Statele Unite pe toate palierele posibile.

foto: https://www.stratfor.com/

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment