News
Loading...

Record in Bucuresti. Piata de birouri a depasit 1 milion mp

Reprezentantii CBRE au declarat pentru Business Review ca in Bucuresti s-a atins un record national. Spatiile de birouri clasa A au depasit in trimestrul 2 suprafata de 1 milion de metri patrati. Conform sursei citate cererea este in continuare foarte mare.

Din ce in ce mai multe multinationale aleg sa isi deschida reprezentante in Bucuresti. Ramane reprezentativ gestul facut de gigantul american Kellog's care in urma cu mai multi ani a relocat birourile de la Londra in Bucuresti.

Prezenta acestor multinationale in Bucuresti a creat zeci de mii de locuri de munca directe si alte zeci de mii indirecte (constructii, logistica, consultanta, real estate etc).

Principalele zone de business raman in continuare Floreasca si Pipera, unde inca mai sunt destule terenuri cu suprafete mari ce permit construirea unor cladiri de birouri de mari dimensiuni, discutam atat pe verticala cat si pe orizontala. Cele mai reprezentative proiecte fiind Sky Tower, GlobalWorth Tower (fost Bucharest One), Floreasca Business Park s.a.

Viitorul suna la fel de bine precum arata prezentul. In diferse stadii de implementare se afla proiecte foarte mari, care dincolo de locurile de munca anterior mentionate au si un rol de schimbare la fata si modernizare a Bucurestiului. Iata un short list al celor mai importante proiecte de office din Bucuresti ce urmeaza a fi finalizate:

1. Gara Herastrau Office care completeaza clusterul Globalworth - Floreasca Park-Sky Tower-Oracle.

2. Business Garden Bucharest, 2 cladiri cu 10 etaje situate langa Carrefour Orhideea

3. Orhideea Towers, 1 cladire cu 12 etaje si 1 cladire cu 16 etaje

4. The Bridge, 1 cladire cu 8 etaje si 1 cladire cu 14 etaje

5. The Bridge, un complex situat langa Orhideea Towers, alcatuit din doua cladiri ce totalizeaza 57.000 mp inchiriabili

6. Proiectul Timpuri Noi alcatuit din doua cladiri de 10 etaje si una de 7 etaje.

foto: Le Clerk @ skyscrapercity.com


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment