News
Loading...

Se recomanda anularea vizitelor catre Turcia. Armata a preluat controlul tarii

Situatie dificila in Turcia, cetatenii romani sunt sfatuiti sa isi amane calatoriile catre Turcia pana la restabilirea ordinii.

Armata controleaza deja marile orase, iar podurile peste Bosfor sunt inchise. Aeroportul din Istanbul este supravegheat de un tanc.  De asemenea in capitala Ankara s-au auzit mai multe focuri de arme iar televiziunea publica a fost ocupata de armata.

Presedintele Erdogan nu a facut inca o declaratie publica. Reprezentantii armatei citati de Reuters au declarat ca au preluat puterea pentru a se asigura ca Turcia isi continua politica democratiei, a drepturilor omului si relatiile actuale cu tarile occidentale si ca se va implica in lupta impotriva terorismului.

Aceasta reactie a armatei vine dupa ultimele actiuni ale lui Erdogan care a impus numeroase cenzuri, si-a cerut scuze lui Vladimir Putin, a dorit sa deschida baza militara incirlik pentru a fi folosit de rusi si a inceput sa devina mult mai ingaduitor cu anumite aspecte mai stricte ale religiei musulmane.

Dealungul timpului au mai fost momente cand armata a preluat puterea tocmai pentru a proteja democratia si traiectoria pro occidentala a Turciei.

Conform unor informatii neconfirmate oficial presedintele Erdogan si prim ministrul Yldirim ar fi fost deja inlaturati de la putere.

UPDATE!!!

Conform Euronews fostul presedinte Erdogan a cerut azil in Germania.sursa foto: http://www.bbc.com/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment