News
Loading...

Afla secretul din bucataria Eugeniei Serban!

Putini stiu despre frumoasa actrita Eugenia Serban ca aceasta este o zeita in bucatarie. Eugenia a facut o pasiune pentru gatit de cand avea 18 ani. A invatat sa gateasca atat preparate orientale cat si traditionale romanesti.

 Cel mai mult imi place sa fac prajituri, am incercat pana acum peste 200 de retete. Saptamana trecuta am fost la restaurantul Cocosu Rosu unde am gustat o prajitura senzationala. Evident ca am cerut reteta, este o prajitura extrem de usor de preparat si indicat este sa o preparati cu produse bio, eu am ales produse bio de la Ferma Cocosu Rosu.

Prajitura Duo Mousse

 Pentru foile de blat: Foaia 1: • 4 ouă • 4 linguri cu zahăr • 4linguri cu zahăr • 1/2 plic de parf de copt • 1 praf de sare • esenţă de vanilie • 2linguri cu ulei        
Foaia 2: • 4 ouă • 4 linguri cu zahăr • 4linguri cu făină • 1/2 plic de parf de copt • 1 praf de sare • 2 linguri cacao amară • esenţă de rom. • 2 linguri cu ulei • Crema albă: • 250 g mascarpone • 100 g ciocolată albă • 10 ml frişcă lichidă • 1 esenţă de vanilie • 15 g unt • 30 g fulgi de ciocolată neagră • Crema ciocolată neagră: • 250 g mascarpone. • fructe de padure 100 g ciocolată fondenta • 10 ml frişcă • 25 g zahăr pudră • 15 g unt • 1 esenţă rom • 30 g fulgi de ciocolată albă • Decor : • glazură de ciocolată.

 MOD DE PREPARARE Pregătirea foilor de blat: Foaia 1: Se mixează albuşurile cu puţină sare până devin spumă , separat se mixează gălbenuşurile cu zahăr şi ulei până devin spumă, se adaugă făina şi praful de copt, esenţa şi se amestecă bine. Se încorporează albuşurile mixate spumă, compoziţia se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor preîncălzit 180° până se rumeneşte (10-15 minute). Foaia 2: Se procedează ca la prima foaie doar cu diferenţa că se adaugă cacao şi esenţă de rom. Se coace la fel după care se lasă la răcit. Crema 1: Pe baie de aburi se pune frişcA cu untul, se pune ciocolata albă la topit. Într-un vas se mixează mascarponele (puteţi adauga 1-2 linguri frişcă lichidă) cu esenţă, când ciocolata se răceşte se încorporează bine şi se mixează crema . Crema a doua: Se procedează că la prima crema, folosind ciocolată fondenta şi mixând mascarponele cu zahăr pudra ,se aromatizează cu esenţă de rom. Pe un platou se pune prima foaie (cea albă), stratul de crema neagră se întinde bine, deasupra se pun fulgi de ciocolată albă, se aşază al doilea strat de cremă albă şi fulgi de ciocolată neagră. Se închide cu foaia de blat neagră. Deasupra se decorează cu glazură şi fulgi de ciocolată. Se lasă la rece câteva ore. Poftă bună!


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment