News
Loading...

Superautobuzul chinezesc escrocheria anului

In urma cu mai bine de un an chinezii ne prezentau schitele si randarile unui TEB - Transit Elevated Bus. Un superautobuz care ar fi circulat pe deasupra carosabilului. In urma cu cateva zile minunea se intampla si pe toate canalele de media aparea fimarea cu autobuzul minune circuland pe strazi.

Ei bine iata ca ieri s-a dovedit ca TEB este doar o mare minciuna, lucru recunosc ieri de oficialii chinezi. TEB-ul a rulat pe o strada construita special cu o lungime de doar 300 de metri. Pe sub acesta au circulat doar cateva masini special alese sa fie cat mai joase intrucat TEB-ul permite ca pe sub el sa treaca doar autoturisme mai mici de 2.1 metri. De altfel nu se stie exact cum va reusit sa treaca intersectiile sau sa intoarca. Mai mult s-a dovedit ca de fapt nu este un autobuz ci un tren intrucat circula pe sine si ca intreg proiectul este o escrocherie.
Recent guvernul chinez a inchis platforma Ezubao care avea ca scop strangerea de bani pentru proiect, dovedind ca era o schema Ponzi. Iar Global Times a dezvaluit ca unul dintre arhitectii proiectului ar avea doar scoala primara, schemele pentru proiect fiind furate din Statele Unite.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment