News
Loading...

Tranzactie de 14 miliarde de dolari in lumea producatorilor de medicamente

Gigantul mondial Pfizer, cu sediul central in New York este in carti sa preia un alt mamut al industriei producatoare de medicamente - Medivation Inc. Medivation sunt specializati in producerea de medicamente pentru cancer.

Conform unor surse citate de Reuters, pana la ora actuala Pfizer au facut cea mai buna oferta pentru preluarea Medivation - peste 80$/actiune, cu 30$ peste oferta facuta de francezii de la Sanofi SA in luna aprilie a acestui an.

Compania din San Francisco desfasoara mai multe cercetari pentru medicamente noi (Xtandi si Talazoparib) ce pot prelungi cu ani de zile vietile bolnavilor de cancer.

Ramane de vazut cum va influenta aceasta tranzactie pretul medicamentelor pentru bolnavii de cancer.

Compania Pfizer a fost fondata in 1849 de catre Charles Pfizer si Charles F. Erhart. Dealungul timpului Pfizer au fost responsabili de numeroase inovatii si servicii aduse medicinei: producerea industriala a penicilinei, producerea industriala a acidului citric din surse alternative, descoperirea oxytetraciclinei, a piroxicamului, Zoloft, Lipitor, Norvasc, Zithromax, Aricept, Diflucan si Viagra.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment