News
Loading...

Un nou proiect Google - beyond the map

Se poate spune fara a gresi ca Google a revolutionat lumea pe care o stim. De un simplu motor de cautare a ajuns un gigant al tehnologiei. Google a oferit publicului larg imagini din satelit ale intregului glob pamantesc, a urmat apoi maparea cu fotografii 360° a drumurilor si strazilor din principalele orase ale lumii, iar acum Google a mers beyond the map.

Caand spunem Brazilia ne gandim la fotbal, la Ipa Nema, la Copacabana, la Rio, la statuia lui Iisus, la samba, la carnaval si mai nou la Jocurile Olimpice.

De asemenea automat tindem sa sociem Brazilia cu un fenomen larg raspandit in Ameria Latina - favelas. Cartiere intregi construite fara autorizatii, cladiri deseori improvizate, saracie, criminalitate ridicata. Unul din 5 locuitori ai Rio traieste in favelas. Alaturi de spatiile de locuit sunt tot felul de mici afaceri, iar 85% dintre locutorii din favelas au un telefon mobil.Pentru prima data in istorie Google incearca sa cartografieze aceste zone si sa le puna pe hartile oficiale. Pana acum gigantul american a reusit sa mapeze doar 26 din cele 1000 de favelas braziliene.

Curiosii pot urmari evolutia proiectului pe site-ul dedicat: Google Beyond the Map sub forma unor filmari 360° intercalate cu spoturi de tip documentar.

Este o experienta aparte care ne ajuta sa ne conturam o idee despre viata in favelas.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment