News
Loading...

15.000 de vizitatori in prima zi a regatei

Regata Marilor Veliere, ediția 2016, a debutat cu dreptul. Evenimentul a fost deschis oficial ieri după-amiază, iar până seara a fost înregistrat un număr impresionant de vizitatori.
”Aproximativ 15.000 de persoane au vizitat navele, ieri, și au asistat la concerte”, a spus Alin Vintilă, organizatorul evenimentului. Vedetele serii au fost Cvartetul Anima și Vama.

Alin Vintilă a precizat că, dacă am face o comparație între prima zi a evenimentului din acest an și ultima zi a ediției din 2014, am observa că în anul acesta se înregistrează un interes mult mai mare din partea publicului.

De altfel, și astăzi mii de constănțeni și turiști au ajuns în Portul Constanța, în zona terminalului de pasageri, pentru a vedea cele mai frumoase veliere din lume. Vă reamintim că puteți urca gratuit la bord. Tot astăzi, între orele 10.00 și 14.00 au putut fi urmărite și celebrele jocuri marinărești.

În această după-amiază sunteți invitați la parada echipajelor, care va avea loc pe traseul: Terminal Pasageri Portul Constanța - Poarta 1 – Faleza Cazino - Str. Remus Opreanu – Piața Ovidiu, în intervalul 17.30 – 18.00

De la ora 18.00 va avea loc decernarea premiilor Regatei Mării Negre, în Piața Ovidiu. Premiile vor fi oferite de ultra-maratonistul Andrei Roșu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

Seara, începând de la ora 19.00, sunteți așteptat la un spectacol oferit de etniile dobrogene și de concerte susținute de Corina și Vunk. Toate acestea au loc în portul Constanța,
la terminalul de pasageri. Intrarea este gratuită.

Regata Marilor Veliere este un eveniment organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Primăriei Constanța, al Administrației Porturilor Maritime Constanța, al Gărzii de Coastă, prin punctul Poliției de Frontieră Constanța Port, și al Autorității Navale Române.

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International, o organizație non-profit din Marea Britanie care în 2007 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită activității sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele și promovarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.

foto: Ovidiu Oprea


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment