News
Loading...

Militari romani raniti in Afganistan. Ce mai spune acum nesimtitul de Daniel Barbu?

Conform unui anunt postat pe facebook de catre ministrul apararii Mihnea Ioan Motoc, 4 militari romani din Batalionul Rechinii Albi - Constanta au fost raniti. Redam integral prima postare a domnului ministru:

"Suntem informați permanent, atât eu, cât și șeful Statului Major General, despre situația militarilor noștri răniți la Kandahar.
Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari din Batalionul Protecția Forței ”Rechinii Albi”, răniți, astăzi, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.
Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă și caporalii Marcel Neagu și Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului din Baza Aeriană Kandahar, fiind în stare stabilă.
Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor, pe care le vom informa în mod constant, cu privire la starea sănătate a celor dragi."

In urma cu 4 ore domnul ministru a revenit cu un update privind starea militarilor constanteni. Redam integral:

Plecând de la numeroasele mesaje primite de azi dimineață, vă mărturisesc că respir mai ușurat pe măsură ce primim vești din ce în ce mai bune despre starea celor patru militari ai noștri răniți în dimineața aceasta într-un nou act laș, murdar. Sunt pe mâini bune acolo, în spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiază de atenția și îngrijirea unei echipe medicale competente. Ținem legătura în permanență cu familiile lor iar pe dumneavoastră vom continua să vă informăm de fiecare dată când vom avea informații noi. Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare și îmbărbătare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar și cu siguranță au fost apreciate.
Sunt multe lucruri de spus, eu țin însă să reafirm două lucruri despre prezența noastră cu militari în Afganistan, unde misiunea este de a ajuta la creșterea capacității Forțelor Naționale Afgane.
În primul rând, ce fac ai noștri acolo nu e numai să susțină stabilizarea țării și a regiunii din care face parte, ci și să contribuie de o manieră esențială la îndiguirea și contracararea amenințării teroriste, apărându-ne de fapt (și) pe noi.
În al doilea rând - și o spun ca unul care a discutat mult cu oamenii noștri înainte de plecarea în teatrul de operații și după repatriere (pentru mulți, înainte de noi alte tururi în Afganistan) -, sunt nemeritate și nedrepte aprecierile că se merge acolo îndeosebi pentru bani. Astfel de păreri prezumă că din motivația militarului care pleacă în misiuni de risc, în Afganistan ori în alte teatre, nu ar mai face parte nici onoarea, nici vocația ultimă de a apăra țara și oamenii săi.
Pentru mine, militarii din teatrele de operații unde suntem angajați sunt toți niște bravi, iar unii ajung eroi.
La final suntem curiosi ce va mai declara nesimtitul de Daniel Barbu, care zilele trecute spunea cu o aroganta incredibila ca meseria de politician este mai periculoasa decat cea a unui soldat din Afganistan.

foto: facebook | Mihnea Ioan Motoc

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment