News
Loading...

O Masa Calda, proiectul de suflet al Preotului Florin Danu!

Preot Florin Danu a demarat unul dintre cele mai frumoase proiecte comunitare in folosul celor nevoiasi. Cu numai cateva sute de lei pe saptamana si multe ore de munca entuziasta, el a ajuns sa ofere, in fiecare zi, cate o masa calda pentru 80 de copii si batrani saraci. Ce a reusit el sa faca e mai mult decat un gest umanitar, e o demonstratie despre cat de mult se poate face cu foarte putin.
Din 2012, parintele Florin Danu si-a facut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiasi din parohia sa. Si-a transformat biserica in scoala de duminica si a primit aici cu bratele deschise toti copiii nevoiasi din satul Lada. Parintele Florin Danu le-a fost copiilor nu doar preot, ci si dascal. Asa au ajuns copiii din Lada sa faca gramatica dupa liturghia de duminica.Prin asociatia ”Mana Cereasca”, preotul Florin Danu a reusit sa construiasa un centru social pentru copiii si batranii din Satul Lada, Comuna Tatarastii de Jos, judetul Teleorman. A strans bani din donatii si la inceputul acestui an a deschis cantina centrului. Din ianuarie 2016, la cantina parintelui Florin Danu mananca 80 de suflete. Banii pentru alimente, ca şi pentru continuarea lucrarilor la centru, vin tot din donatii pe care parintele pe strange de la oamenii de bine.

”Noi facem masa in fiecare zi, 80 de portii pentru copii si batrani, o parte mananca la centru, la altii le livram acasa, avem nevoie de continuitate, avem nevoie de ajutor mai mereu”, spune parintele Florin Danu. Masa pentru 80 de persoane pe zi costa intre 400 si 600 de lei, bani pentru care parintele face apel catre oamenii de bine.”Oricine poate dona catre asociatie sau pot veni cu alimente la centrul de la Lada”, mai spune preotul. Misiunea de a hrani 80 de suflete , din donatii, nu este una usoara,  insa preotul este încrezator ca se vor gasi intotdeauna oameni cu dare de mana si dispusi sa ajute.
”Copiii au de la parohie hrana, haine,incaltaminte, jucarii, rechizite, excursii. Noi dorim sa ii ajutam in continuare, dar pentru ca acest lucru sa fie posibil este nevoie de donatiile oamenilor cu suflet”, mai spune acesta.
Cei care vor sa sprijine proiectul “O masa calda” o pot face donand bani in cont: Asociatia Mana Cereasca RO37RNCB0248125864690001 Banca BCR sau pot dona on-line la http://www.mana-cereasca.ro/index.php/implica-te/doneaza

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment