News
Loading...

Cutremur in turismul constantean. Agentii cu greutate au ramas fara licenta

Un cutremur serios a lovit agentiile de turism din Constanta si nu numai. ANT a decis retragerea licentelor de turim unor companii cu nume sonore.

Retragere a licentelor s-a facut atat in urma constatari unor nereguli cat si in urma cererii depuse de agentiile aflate in insolventa.

Iata nota de informare publicata pe site-ul ANT:

Autoritatea Națională pentru Turism, anunță public retragerea in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, din următoarele considerente:

1.Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, ”este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.

2.Potrivit art. 14 alin. (1) lit. a). din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare,  ”licenţa de turism şi anexa la aceasta se retrag de către personalul cu atribuţii de control din cadrul autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, în cazul ofertării, comercializării  serviciilor/pachetelor de servicii turistice fără respectarea reglementărilor legale în vigoare”.

3.Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, precum și cuprinsul primei notificări de intrare în legalitate (nr. 466/24.03.2016) au fost făcute publice pe site-ul www.turism.gov.ro (în perioada martie – septembrie 2016).

4.Direcția Generală Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a notificat pentru a doua oară toți operatorii economici care nu au făcut dovada poliței de asigurare valabile, prin scrisoare personalizată recomandată – cu nr. 1386/23.08.2016 și prin publicarea (la aceeași dată) a conținutului notificării și a listei agențiilor de turism notificate.

5.Măsura de retragere in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici în cauză, asigură întărirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice și totodată protecție persoanelor fizice și juridice contractante.

În concluzie, lista agențiilor de turism pentru care s-a procedat la retragerea in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism acordate se publică pe site-ul www.turism.gov.ro odată cu prezenta notă de informare. De la data publicării, operatorii economici care figurează în listă, nu mai pot desfășura activități specifice agențiilor de turism, conform prevederilor art. 14 alin. (3), lit. a) și b) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare.

Mai jos va prezentam lista agentiilor din Dobrogea:

1. Judetul Constanta


LITORAL
NEPTUN
TRIUMPH COMTUR
MAMAIA
AURORA MAMAIA
LATINA ESCAPADE
MISTRAL VOYAGES
ZETA
ARROW TOURS
REGENT TOUR CONSTANTA
STELLA HOLIDAY
RO TUR TRAVEL
PARADIS VACANTE DE VIS
SUN PARADISE
CITY TRAVEL
AVANTAJ TOUR
MISTRAL TOURS
EUROINVEST TOUR
DIV TRAVEL
REVE TOUR
AURALIFE TRAVEL AGENCY
XTRAVEL
MAPAMOND D.S. TRAVEL
IMOTOUR TRAVEL
INNA TRAVEL
BULEVARD TRAVEL
YAN CITY COMPANY
VOYAGE
GO2HOLIDAY RO
IRRA MAGIC TRAVEL
ROYAL VOYAGES
HISTRIA TRAVEL
KIRVAD TOUR
LATINA ITINERAIRES
FATI EVENTS & TRAVEL
FULL MOON CONSULTING
PERFECT FLY
ROYAL TRIP
PAI CARMEN TOUR
SEMPRE VIAGGI TOUR
ALMARA TRAVEL
FANFARA TRAVEL & CONGRESS MANAGEMENT
PLAY TRAVEL
NEW ERA TRAVEL
IDEAL TRAVEL & BUSINESS
RB TRAVEL
EUROCITY TOUR
FIFTH AVENUE
JUPITER TRAVEL
MONDE TOUR
ADAGIO TRAVEL
TRAVEL PLUS 2015
ANDY TRAVEL PRO
EASTERN HOLIDAYS
SIND ROMANIA


2. Judetul Tulcea

NATASA
PISCICOLA TOUR
EDEN TRAVEL
PROFESIONAL PUBLIC TOUR
A+ TRAVEL
HERA
GYO-GYO
ICAR TOURS
AIR BUSINESS TRAVEL
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment