News
Loading...

Casa Tulceana sarbatoreste 47 de ani in ruina...

La sfarsitul acestui an se implinesc 47 de ani de la darea in folosinta a Casei Tulcene din Satul de Vacanta.

In urma cu aproape 50 de ani in partea de nord a lacului Tabacarie, pe locul unei foste baze militare se construieste Satul de Vacanta. Intrarea principala se facea printr-o poarta maramuresana, apoi vizitatorii urmau aleile satului printre pensiuni, magazine si restaurante construite in stilurile traditionale specifice diverselor regiuni ale tarii. Satul dispunea si de replica unei fantani dar si de un pod ce traversa canalul de legatura dintre lacurile Mamaia si Tabacarie.

Imediat dupa 1990 casutele au intrat pe mana a tot felul de personaje care au modificat cladirile si in prezent aerul de sat a disparut, totul devenind un bazar de lumea a treia, rai al hotilor, cersetorilor si vanzatorilor de chinezarii.

Dintre toate casutele, Casa Tulceana avea locatie premium, genul de locatie pentru care astazi orice carciumar s-ar bate la propriu. Amplasata in extremitatea Satului de Vacanta, Casa Tulceana era construita partial pe mal si partial PE LAC, avand inclusiv un debarcader. Cu toate acestea, intrata pe mainile unor personaje controversate a ajuns sa aniverse astazi 47 de ani, in ruina.
foto: Saila

Iata cum arata in 1975:


foto: German Tourist

Pentru mai multe fotografii de epoca cu satul de vacanta accesati acest link.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment