News
Loading...

Comisia Europeana ofera 1.5 milioane de euro pentru promovarea turismului maritim

Comisia Europeana a alocat 1.5 milioane de euro pentru crearea unor trasee turistice maritime care sa lege principalele puncte turistice riverane marilor si oceanelor la care UE are iesire.

Anuntul a fost facut astazi de catre  Karmenu Vella - comisarul european pentru mediu, pescuit si afaceri maritime cu ocazia deschiderii la Bruxelles a Zilei Europene a Turismului.

"Incepand de astazi asteptam propunerile dumneavoastra pentru a pune in valoare patrimoniul maritim, fie ca vorbim de muzee sau monumente. Incurajam autoritatile din domeniul turismului sa colaboreze cu cele din sectorul cultural si cu firmele din industria creativa pentru a crea noi oferte turistice, pentru a face ca regiunile costiere ale Europei sa devina si mai atractive pentru turisti."

Comisarul a tinut sa mentioneze ca turismul costier european trebuie sa se reinventeze:

"Turismul se schimba. Operatorii se orienteaza din ce in ce mai mult catre oferte ce includ si altceva in afara de plaja, mare si soare. Asa ca inovatia este indispensabila pentru a tine atat operatorii cat si Europa in business."

Turismul costier este cea mai populara forma de turism din Europa, 2 din 3 europeni prefera sa-si petreaca vacantele in zonele costiere.

De asemenea jumatate din innoptarile de la nivelul UE au loc in zonele de litoral.

Impreuna cu turismul de yachting si croaziere, turismul costier genereaza 3 milioane de locuri de munca si venituri anuale de 400 miliarde de euro.

foto:  merglamare.ro
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment