News
Loading...

Coordonatorul Motorways of the Sea, Brian Simpson, în vizită în Portul Constanța

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța a primit astăzi, 22 noiembrie 2016, vizita coordonatorului Motorways of the Sea, Brian Simpson, însoțit de echipa sa, împreună cu care a vizitat pentru prima dată Portul Constanța.
Alături de Brian Simpson, au făcut declarații de presă primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Nicolae Dan Tivilichi și Mihuț Constantin Crăciun – director general al SNTFM CFR MARFĂ SA.
Brian Simpson a declarat „Am avut un dialog foarte interesant, constructiv cu toate părțile implicate, iar acum vom afla mai multe despre proiectele de dezvoltare a portului Constanța și sper că acestea vor avea succes pentru finanțarea de către Uniunea Europeană. Noi trebuie să avem neapărat sprijinul Guvernului României în această întreprindere. Ieri, într-o întâlnire la Ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Mihai Tămâian, am aflat despre Programul Național de Transport al României, iar astăzi am văzut Master Planul Portului Constanța, care se potrivește foarte bine cu ceea ce încercăm noi să facem și este foarte important.”
Conceptul de "Motorways of the Sea", își propune să introducă noi lanțuri logistice intermodale bazate pe liniile maritime din Europa.
"Motorways of the Sea" vor îmbunătăți, astfel, accesul la piețe din Europa, și vor descongestiona rutele rutiere.
Conceptul a fost introdus în politica europeană de transport încă din 2001. Comisia Europeană a propus dezvoltarea "autostrăzilor maritime" ca o alternativă competitivă reală a transportului terestru, care să fie parte a rețelei transeuropeană de transport, iar dezvoltarea lor să fie finanțată cu fonduri europene.

foto: Constanta Port 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment