News
Loading...

Cu Moldova si Bulgaria intoarse cu fata spre Moscova, alegerile din Romania au o miza imensa

Bulgaria - generalul Rumen Radev, un pro rus care declara ca peninsula Crimeea este o parte naturala a Rusiei  castiga conform exit poll-urilor cu peste 58%, iar premierul bulgar isi da demisia.

Republica Moldova -  pro rusul Igor Dodon conform numaratorii de la ora 22:00, castiga detasat cu 58%, desi exista suspiciuni serioase privind fraudarea alegerilor.

Din pacate la aproape 30 de ani de la caderea cortinei de fier mai sunt inca multi care traiesc cu nostalgia mizeriei denumita Uniunea Sovietica.Romania se afla iar intr-o pozitie extrem de delicata, devenind o insula izolata intr-o mare neosovietica. De aceea alegerile parlamentare din decembrie au o miza imensa. Iata 3 motive sa mergeti la vot si sa alegeti continuitatea:

1. Actualul guvern condus de Dacian Ciolos a crescut cheltuielile privind apararea nationala conform noilor cerinte de la Casa Alba: avioanele F-16, armament nou, autovehicule militare noi, procesul de inlocuire a Puma Naval cu Bell, cele 4 corvete ce se vor construi la Galati. Singurii nostri aliati la Marea Neagra sunt Statele Unite. Trebuie sa continuam sa cultivam aceste relatii bilaterale. Avem nevoie de prezenta armatei americane aici in Romania pentru a ne asigura integritatea teritoriala. Statele Unite au investit mult in Romania direct cu fonduri guvernamentale sau indirect prin companiile americane prezente la noi. Deja din primavara USA vor trimite aici o divizie de tancuri Abrams M1 si datorita lui Donald Trump si a politicii sale mai relaxate privind energia, vom asista in sfarsit la realizarea terminalului LNG din Portul Constanta.

foto: facebook | Mihnea Ioan Motoc

2. In 2019 Romania va prelua conducerea Uniunii Europene. Ramane sa va intrebati si sa ne intrebam ce dorim un guvern cu afinitati pro ruse sau un guvern pro occidental, bine vazut in vest si care nu se abate de la principiile democratiei si capitalismului. Au fost 50 de ani in care comunismul a condus Romania si singura performanta a fost inapoierea tarii si distrugerea tuturor valorilor reale.

foto: RAVENS | photobucket

3. In scurta perioada in care s-a aflat la putere, guvernul condus de Dacian ciolos, desi nu este unul perfect a reusit sa tina in echilibru economia si sa creeze o balanta intre investitii si politici sociale. In aceasta perioada asa cum spuneam scurta s-au dat drumul al numeroase investitii in infrastructura: autostrazi, cai ferate, etc, iar acest lucru s-a vazut in privatii care au investit din ce in ce mai mult in sectoarele industrial si comercial.

foto: Ministerul Transporturilor

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment