News
Loading...

Excavatoarele au intrat in Vraja Marii. Ce se intampla cu imobilul

De cateva zile Vraja Marii s-a transformat intr-un adevarat santier. Excavatoarele au demolat tot interiorul dar si terasa. In prima faza se executa lucrari de remodelare a interiorului si de extindere a cladirii pe locul vechii terase.

foto: cosinus


Cu toate acestea conform unor informatii pe surse pe terenul aferent constructiei existente s-a efectuat in urma cu o luna un studiu geotehnic pentru imobil P+3. Asadar ne luam orice speranta de a mai vedea vreodata reconstruita Vraja Marii originala.

Iata istoria cladirii:

La inceputul anilor '30, patinoarul de pe promenada Cazinoului este desfiintat si incep lucrarile la unul din cele mai frumoase restaurante ale Constantei.

(1914)

Este vorba de Vraja Marii. O cladire frumoasa, eleganta in stil art deco, desprinsa parca din fotografii cu restaurantele de peste ocean. In acele vremuri discrepanta dintre Romania si occident era foarte mica, elitele din diverse domenii erau puternic conectate la ceea ce se intampla in Europa de vest si America.foto: colectia Arhitect Radu Cornescu

In 1941 terasa este bombardata de aviatia sovietica. Este reconstruita la scurt timp, insa odata cu instaurarea regimului comunist incepe decaderea celei mai frumoase terase de la mare. In 1960 aceasta este demolata si in loc se ridica un restaurant urat, fara o arhitectura deosebita.

foto: colectia Arhitect Radu Cornescu

Dupa 1990 intra in proprietate privata si sufera o serie de modificari care-l transforma intr-o simpla cutie.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment