News
Loading...

Turcii de la Nurol Makina vor produce blindate in Romania

Romania si Turcia vor dezolta un parteneriat bilateral in domeniul militar. Mai exact, compania turca Nurol Makina, parte a Nurol Holding va investi in construirea unei uzine in Romania. In urma unei investitii initiale de 15 milioane de euro, uzina va produce autovehicule blindate 4x4. O parte vor intra in dotarea armatei romane, iar restul vor fi destinate exportului catre tari din Europa si Africa.

In Romania vor fi produse cel mai probabil blindate Ejder YALCIN 4x4. Acestea pot fi folosite pentru recunoastere, comanda si control si homeland security. Blindatul poate fi echipat optional inclusiv cu lansatoare de grenade si sistem night vision.

Aceasta "cursa a inarmarii" in care a pornit Romania este mai mult decat benefica pentru modernizarea unei armate cu dotari uzate fizic si moral, mai ales in contextul unei agresivitati crescute a Rusiei in bazinul Marii Negre. De asemenea prin aceste proiecte Romania isi tine promisiunea facuta presedintelui Statelor Unite Donald Trump privind investitiile in aparare si astfel consolideaza si mai mult relatiile bilaterale romano-americane.

foto: http://www.nurolmakina.com.tr/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment