News
Loading...

2016 retrospectiva anului de retail in Constanta

Din punct de vedere al retailului, anul 2016 nu a excelat, am fi putut spune ca a fost chiar prost, dar din fericire finalul de an a salvat retailul constantean.

2016 a fost un an interesant. Pe de o parte nu a fost anuntat nici un proiect de mall, in schimb Pepco a ajuns la 3 magazine in Constanta, la fel si H&M. Surpriza a venit de la Carrefour care dupa o perioada de apatie a deschis doua Market in Navodari.

Tot 2016 a adus si primul hypermarket din Mangalia - un Kaufland.

Nici Lidl nu a stat degeaba demarand trei proiecte: Tuzla, Constanta -  1 decembrie, Constanta - Mangaliei.

Tot in acest an si NEPI au finalizat o noua etapa (si cea mai mare) de extindere a City Park Mall, care a devenit cel mai mare mall din Dobrogea. Ocazie cu care am asistat la sosirea in Constanta a unor branduri precum Gloria Jeans, Tommy Hilfiger, English Home, Buzz, Louis Purple, Reserved, MAC, Anastasia Beverly Hills, Zara Home, House, Lego si Paul. De asemenea New Yoker, C&A si Strabucks au ajuns la cate doua spatii.

Competitorul direct al City Park, Maritimo a fost rebranduit in Vivo! la interior singurele schimbari notabile fiind relocarea Noriel intr-un spatiu mai mare is sosirea Pepco.

Pe plan local am asistat la achizitionarea lantului Adivin de catre Mega Image.
asa ca in 2017 vom asista la rebranduriea magazinelor Adivin dar si a Billa, cei din urma fiind preluati de Carrefour. De asemenea trebuie punctat si dinamismul lantului local Alfa Beta care a mai deschis doua supermarketuri si reuseste sa faca fata cu brio concurentei lanturilor internationale.

Mega Image au facut primii pasi in amenajarea primului supermarket modern din statiunea Mamaia, acesta urmand a fi inaugurat cel mai probabil la inceputul lui 2017. Pana la ora redactarii acestui articol, in municipiul Constanta, Mega Image detin 18 spatii.

In zona bricolajului si DIY, cea mai interesanta mutare a apartinut brandului local Brick care a anuntat o investitie la Mangalia, oras care pare sa devina al doilea pol de interes pentru retailul din Dobrogea.foto: Mihai P.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment