News
Loading...

Anul turistic 2016 salvat din prapastie doar de investitiile private

In ciuda multor declaratii ale oficialitatilor anul turistic 2016 a fost unul foarte slab. Poate cel mai slab de dupa 2000.
Pe plan intern, lipsa evenimentelor profesioniste cu caracter international (singurul eveniment major, privat de altfel, a fost gala Superkombat WGP), renuntarea la evenimentele care au facut Mamaia cunoscuta in randul tinerilor si a iubitorilor de petreceri nebune, lipsa unei griji pentru aspectul statiunii si o nepasare generala a autoritatilor locale, au dus la o scadere a turistilor, in principal a turistilor cu bani care veneau pentru viata de noapte si evenimentele care au facut celebra statiunea in mandatele primarului Radu Mazare.

Toate acestea s-au vazut si in incasarile cluburilor, restaurantelor si barurilor. De altfel in 2016 nu numai ca nu s-au deschis cluburi noi dar s-au inchis si din cele vechi, acelasi lucru se va continau din pacate si anul viitor, cand conform unor informatii din surse sigure vom asista la un nou val de retrageri ale unor cluburi de renume.

Daca nu se va investi in evenimente mari: Fashion TV Summer Festival, Class One GP, Aero GP, Exotic Car Show etc, anul 2017 va fi unul catastrofal.

Pe plan extern, conflictele din zona Marii Negre au facut ca in 2016 numarul navelor maritime de croaziera sa fie numarate pe degetele de la o mana. Din pacate spectrul razboiului isi face simtita prezenta si in 2017, an in care au fost anulate toate croazierele maritime.

2016 nu a adus nici un lant hotelier international, turismul fiind salvat din prapastie de catre investitori privati. Discutam de proiectele Allezi si Astoria din Mamaia Nord, precum si de doua investitii majore ale lui Muhammad Murad - un nou resort in Mamaia Nord si achizitionarea complexului Panoramic-Belvedere-Amfiteatru din statiunea Olimp.

In continuare autoritatile locale nu s-au ocupat de refacerea teleschiului nautic de pe malul lacului Mamaia si portul turistic de la Pescarie.

foto: merglamare.ro
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment