News
Loading...

Ce impact va avea moartea lui Dan Adamescu asupra Constantei

Unul din lorzii anilor '90, Dan Adamescu care reusise sa ajunga in top 300 cei mai bogati romani se afla acum pe moarte.

Bogat, puternic si influent, Dan Adamescu a pus in anii '90 bazele unui adevarat imperiu financiar cu afaceri ce au curpins: fotbalul (FC Otelul Galati), asigurarile (ASTRA, AXA), retailul (Unirea Shopping Center, MegaVision), presa (NOVA Grup), turism (Grand Hotel Rex, Intercontinental, Pullman), constructii, imobiliare si energie.

De altfel falimentul Astra Asigurari, compania poate cea mai importanta detinuta de marcantul om de afaceri a fost cea care i-a atras declinul. Totul coroborat cu o condamnare definitiva la 4 ani si 4 luni de inchisoare intr-un dosar de coruptie privind solutii favorabile in dosare de insolventa au dus la o degradare accelerata a starii de sanatate a lui Adamescu.

Acesta se afla in prezent internat in stare grava si intubat intr-un un spital privat din Bucuresti, medicii fiind rezervati in privinta sanselor de supravieturie.

Adamescu are legaturi puternice si la Constanta. Aici acesta a preluat hotelul emblema al litoralului: Grand Hotel Rex - un superb hotel de 5 stele construit in anii '30. Hotel care dealungul timpului a gazduit atat vedete nationale cat si internationale, fiind un simbol al luxului si elegantei. Pana si celebrii realizatori ai emisiunii Top Gear fiind uimiti de luxul din parcarea hotelului. Linkul catre filmarea lor il gasiti aici.foto: Ovidiu Oprea

Dupa incendiul din 2011 hotelul intra intr-un amplu proces de reabilitare si consolidare. Se ia in calcul si o extindere a hotelului prin construire aunui corp nou in oglinda.Dar din pacate din cauza starii de sanatate a omului de aaceri si a problemelor cu justitia lucrarile al hotel au trenat si nu s-au finalizat nici pana astazi.In 2009 Adamescu cumpara de la Westhouse Group - un dezvoltator imobiliar norvegian care in timpul crizei si-a sistat proiectele de la Constanta, ansamblul Central Apartments.Proiectul prevedea ridicarea unui bloc cu 6 etaje cu apartamente de lux. Imobilul urma sa fie amplasat pe strada Duiliu Zamfirescu. Westhouse incep lucrarile insa odata cu sosirea crizei acestea sunt sistate cand deja blocul ajunsese la etajul 2, iar proiectul este vandut uneia din firmele controlate de Adamescu. La fel ca in cazul hotelului Rex si aici lucrarile sunt inghetate.

UPDATE 24.01.2016 ora 02:32
Dan Adamescu s-a stins din viata intr-un spital privat din Bucuresti.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment