News
Loading...

Economia Constantei a cazut pe locul 6 la nivel national. Mai exista sanse de redresare?

Instabilitatea politica, lipsa de viziune a autoritatilor locale, lipsa de autoritate a factorilor decidenti din sfera politicii locale au dus la o prabusire a economiei constantene in ultimii doi ani. Conform ultimelor date judetul nostru a ajuns sa ocupe un rusinos loc 6.

Astfel la capitolul PIB primul loc este ocupat de Bucuresti cu 22.323 euro, urmat de Ilfov cu 11.537 euro, Timisoara cu 10.926 euro, Cluj cu 10.655 euro, Brasov cu 10.528 euro si pe un rusinos loc 6 se afla Constanta cu 10.246 euro.

Cum investitiile majore in industrie nu vor veni prea curand, iar la cele din IT nici nu are rost sa ne gandim, care ar fi soluti apentru redresarea economica?

Singura solutie este dezvoltare puternica a turismului. Dar si aici sunt probleme. La nivel de istorie, cultura, religie nu avem nimic prin care sa putem concura cu destinatii majore din Europa. Poate doar Edificiul cu Mozaic sa ne ajute sa scoatem capul in lume dar evident acesta are nevoie de investitii serioase pentru a putea fi valorificat asa cum trebuie.

Desi avem mare, din pacate nu avem nici pestisori colorati, nici corali nici un relief spectaculos.

Singura solutie sa dezvoltam urmatoarele sectoare de turism:

-evenimente: viata de noapte, petreceri pe plaja, competitii sportive internationale (de exemplu: regate, Class One, turnee de golf, circuit de F1, circuit de raliu urban, saloane auto, festivaluri de moda, concerte ale unor artisti straini in voga etc.)
-legalizarea consumului si comercializarii de marijuana
-ridicarea interdictiei de a fuma in interior
-legalizarea si reglementarea prostitutiei
-legalizarea jocurilor de noroc si incurajarea hotelierilor sa deschida cazinouri
-regim fiscal special pentru hoteluri, cazinouri, cluburi, restaurante, cafenele, baruri si terase
-regim fiscal pentru posesorii de ambarcatiuni, pentru a incuraja oamenii cu bani sa isi aduca yachturile aici
-construirea de porturi de yachturi pe intreg litoralul si reducerea taxelor portuare pentru detinatorii de ambarcatiuni de lux
-construirea de piers in toate statiunile
-incurajarea sporturilor nautice prin amenajarea de facilitati pentru practicanti
-incurajarea dezvoltarii de parcuri de distractii si parcuri acvatice
sursa foto: http://cursdeguvernare.ro/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments :

Anonim spunea...

Cu siguranta turismul are un aport important pentru cresterea PIB prin dezvoltarea serviciilor in special cele horeca, dar nu asta va duce Constanta pe locul 2 imediat dupa Bucuresti, ci industria, investitiile in statiile de rafinare a gazelor scoase din Marea Neagra, investitiile oin portul Constanta si investitiile in fabrici de productie, unul din exemple este investitia in fabrica de amidon de la Medgidia, peste 200 milioane de euro, 1000 de locuri de munca si urmeaza si altele mai ales dupa de se va termina autostrada A1 portiunea Sibiu-Pitesti si centura Buc.

Anonim spunea...

Alea sunt date de la Comisia de Prognoza, deci vorbim de o prognoza. Datele reale de la INS pozitioneaza Constanta imediat dupa Bucuresti la PIB pe 2015. Datele pentru 2016 vor fi centralizate in 2017.