News
Loading...

Noul guvern va avea un Minister al Turismului. Afla lista posibililor ministrii si ce CV au acestia

In noul format, guvernul condus, cel putin de fatada de Sorin Grindeanu va avea 4 ministere noi:


  • Ministerul Turismului
  • Ministerul Apelor si Padurilor
  • Ministerul Romanilor de Pretutindeni
  • Ministerul pentru IMM-uri si Antreprenoriat
Ramane de vazut daca la Ministerul Turismului vom avea sau nu un constantean. 

Conform mediafax numele vehiculate pentru conducerea ministerelor sunt:

Dezvoltare şi Administraţie Publică – Sevil Shhaideh/ Lia Vasilescu - cel mai probabil functia va fi preluata de Sevil Shhaideh din doua motive: experienta doamnei Shhaideh in zona administratiei publice si interesul scazut al Liei Vasilescu de a parasi primaria Craiova.


Externe – Bogdan Aurescu: diplomat de cariera, Aurescu a fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe intre anii 2009-2014. De asemenea a fost consultant in procesul castigat de Romania impotriva Ucrainei in privinta delimitarii platformei continentale a Marii Negre.


Apărare/Comunicaţii - Georgian Pop: Presedinte al comisiei de Control al SRI, Pop a fost implicat in diverse scandaluri dupa dezvaluirile wikileaks privind diverse informatii furnizate de catre acesta Ambasadei USA la Bucuresti. De asemenea un alt scandal a fost cel al afacerilor derulate cu fiul unui fost general SRI. Pop este un fervent sustinator al intaririi relatiilor cu Statele Unite, un lucru bun care va garanta continuarea proiectelor de colaborare cu USA pentru cresterea capacitatii de aparare a Romaniei.


Finanţe/ Fonduri europene - Marius Nica/ Cristian Socol: in acest caz cel mai probabil vom asista la numirea lui Marius Nica care il devanseaza pe Socol atat prin experienta cat si prin faptul ca este absolvent al Academiei de Informatii. Fost angajat al MApN si secretar in ministerele Mediului si Muncii, Nica are o experienta bogata in sistemul de guvernare. 


Interne – Gabriel Vlase: Inginer, absolvent al Politehnicii, dar si MBA la Universitatea de Aparare Ioan Cuza, Vlase este doctor in domeniul stiintelor militare si informatii in cadrul Academiei Nationale de Informatii. Are o careiera interesanta ca membru in Adunarea Parlamentara a NATO, observator OSCE in misiuni in principal in zona Orientului si presedinte al Comisei de Control a SIE.


Transporturi – Mihai Fifor: Provenit dintr-o familie de profesori, Fifor a urmat cursurile a numeroase universitati atat din Romania cat si din Europa, fost director al Muzeului Regional al Olteniei si secretar de stat in cadrul MAI, Fifor are mai multa treaba cu viata universitara decat cu transporturile.


Economie - Mihai Tudose: Cu studii juridice la baza, Tudose  este membru al Adunarii Parlamentare al Consiliului Europei din partea delegației României. Prin cursurile urmate la Colegiului Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, Colegiul National de Aparare si al Centrului European Marshall, poate fi privit ca un om apropiat serviciilor. Un punct pozitiv este apropierea de Statele Unite, absolvind cursuri in domeniul apararii la Georgetown University, USA. De asemenea este doctorand al Academiei Nationala de Informatii.


Sănătate - Florian Popa/ Ionel Sinescu: Desi ambii sunt medici reputati si au puternice legaturi cu Statele Unite, cel mai probabil functia va fi primita de catre Ionel Sinescu. Reputat medic chirurg, Sinescu a urmat cursurile University of California, Los Angeles School of Medicine ,  University of Louisville School of Medicine ,  Case Western Reserve University School of Medicine, University of Cape Town,  University of Minnesota Medical School.
S-a perfectionat in chirugie renala si transplanturi la Hamburg, Munchen, Beijing, Shanghai, Tel Aviv, Paris, Louisville, Cleaveland. In prezent presedinte al Asociatiei de Urologie Romane , Sinescu a fost decorat in anul 2000 de catre presedintele Emil Constantinescu cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de comandor.


Cultură – Daniel Barbu: De profesie istoric , cea mai proasta optiune a cabinetului Grindeanu, Barbu s-a facut remarcat prin declaratii iresponsabile si discriminatorii la adresa bolnavilor de HIV si a militarilor romani. De asemenea a desfiintat institutii cu traditie cum ar fi Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", Centrul National al Dansului Bucuresti si Centrul National de Arta "Tinerimea Romana". O alta controversa se leaga de sprijinirea Rosia Montana Gold Corporation.


Educaţie – Sorin Câmpeanu: provenit din mediul universitar, Campeanu este licentiat si doctor al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, al carei rector este in prezent. De asemenea este presedinte al Consiliului National al Rectorilor si a detinut functia de Ministru al Educatiei in guvernul Ponta si apoi ca interimar numit de catre presedintele Klaus Johannis.


Mediu - Daniel Constantin: fost Ministru al Agriculturii, fost director al APIA si evaluator in cadrul Bancii Mondiale, Constantin a fost cunoscut si pentru conflictul deschis cu Dan Voiculescu in urma privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare - ICA.


Agricultură - Daniel Botănoiu: fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, inginer si doctor in Stiinte Agricole, a absolvit in Franta cunoscutul Program Tempus. In timpul sederii in Franta a administrat ferme cu o suprafata totala de 4.000 hectare.


Energie – Andrei Gerea: fost ministru delegat pentru energie si IMM-uri in guvernul Ponta 1 si ministru al economiei in guvernul Ponta 2. Gerea a absolvit ASE-ul, facultatea de cibernetica , primul sau loc de munca fiind in cadrul Automatica SA. Fost director comercial al Van Soestberge, manager relatii cu clientii al Emporiki Bank si Alpha Bank si director de sucursala al Tiriac Bank. In prezent este asociat in Valahia Investments - dealer Skoda si Honda.


Tineret şi sport – Gabriel Petrea: un minister facut cadou lui Petrea, lider al Tineretului Social Democrat care nu s-a remarcat prin nimic altceva decat calitatea de bun executant al ordinelor de partid.


Relaţia cu Parlamentul – Steluţa Cătăniciu/Graţiela Gavrilescu: un minister fara o valorare reala sau importanta majora, de obicei facut cadou unui membru de partid care s-a remarcat in interiorul partidului, este o functie strict politica si fara o responsabilitate reala. Cel mai probabil functia va fi detinuta de Gratiela Gavrilescu -  de profesie inginer chimist, intrucat Steluta Cataniciu are un proces pierdut cu ANI.

Noul cabinet va fi supus votului in data de 4 ianuarie. vom reveni pe parcurs cu numirile pentru cele 4 noi ministere: Ministerul Turismului, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Romanilor de Pretutindeni si Ministerul pentru IMM-uri si Antreprenoriat.sursa foto: digi24.ro/

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment