News
Loading...

Punct final in telenovela complexului turistic Amfiteatru. De la AVAS la Goschy, Nicholson si Murad

Dupa indelungi scandaluri, acuze, nepasare si speculatii, telenovela complexului turistic Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp pare sa fi ajuns la final.

Candva bijuteria sudului litoralului, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere era gazda pentru turistii straini ce vizitau Romania in comunism. Dispunand de 750 de camere, magazine, restaurante, cofetarii, sali de conferinte si piscine, complexul era unic pe litoralul romanesc.
Complexul gigant a fost realizat in 1971 dupa proiectul arhitectului Solari Grimberg.

Dupa revolutie complexul ajunge la AVAS si de aici la ruina a mai fost doar un pas.
In 2008  Josef Goschy cumpara complexul pentru suma de peste 30.000.000 de euro.

Anul acesta conform wall-street.ro  Josef Goschy ar fi vandut complexul catre o companie straina, in care unul din actionarii importanti este nimeni altul decat celebrul actor american Jack Nicholson, cunoscut pentru rolului memorabile in filme precum: Shinning, Anger Management, Hoffa, Batman  si altele.

Ei bine in timp s-a dovedit ca informatia nu a fost reala. Astazi cei de la profit.ro au anuntat ca intrgeul complex hotelier a fost achizitionat de catre omul de afaceri libanez Mohammad Murad, cel care de altfel este principalul investitor privat din turismul de pe litoral.foto:  Deco Design Team 

Conform proiectului lucrarile care se vor efectua sunt:


 • refacerea cladirilor existente
 • extinderea pe verticala si orizontala a celor 3 hoteluri
 • construirea unui aparthotel cu heliport
 • construirea hotelului Belvedere 2
 • baza de tratament Med & SpA
 • piscine exterioare cu apa de mare si incalzire solara
 • mall cu cazino, sala de spectacole, doua cinematografe, patinoar, restaurante
 • parcare subterana
Conform declaratiei facute de catre Murad site-ului profit.ro complexul ar fi fost cumparat pentru suma de doar 10 milioane de euro (de 3 ori mai mica decat petul din 2008). Urmand sa se realizeze investitii in modernizare in valoare de 15 milioane de euro.

Murad detine pe litoral mai multe hoteluri si resorturi all inclusive. De asemenea are in curs investitii in extinderea resortului Phoenicia Luxury si de asemenea in ridicarea unui nou resort in Mamaia Nord.Share on Google Plus
  Blogger Comment
  Facebook Comment