News
Loading...

Se decerneaza premiile USR Dobrogea

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România vă invită vineri, 16 decembrie 2016, la ora 13.00, la Muzeul de Artă din Constanța (Bulevardul Tomis, nr. 82-84) pentru decernareaPremiilor Filialei pe anul2015 și lansarea cărțilorViața tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese și obiecte în pictura modernă românească. 1846 - 1916 – semnata deDoina PĂULEANU și Reverii(poezii) - de Octavian Dumitru UNC.

          Prezentarea premiilor este realizată de Angelo MITCHIEVICI (preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar), Sorin ROȘCA (poet) șiOvidiu DUNĂREANU(prozator), în companiadirectorului Muzeului de Artă din Constanța, doamna Doina PĂULEANU (istoric și critic de artă), gazda tradițională a USR – de câțiva ani.
          Juriul, format din președintele USR și membrii - prof. univ. Nicolae ROTUND(istoric și critic literar), conf. univ. dr. Sergiu MICULESCU(istoric și teoretician literar),Olimpiu VLADIMIROV(prozator) și Sorin ROȘCA(poet) a pregătit 12 premii la următoarele categorii: proză, poezie, traducere, istorie literară și eseu, memorialistică, opera omnia, premiul Ex Ponto pentru Promovarea Imaginii Filialei Dobrogea a USR, Premiul pentru Promovarea Literaturii Dobrogene și Premiul de Excelență.
          Pictura și poezia se reunesc pentru lansarea a două cărți deosebite. Un regal al imaginii în lectura avizată a doamnei Doina PĂULEANU,Viața tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese și obiecte în pictura modernă românească. 1846 – 1916, cartea este prezentată de către doamnaAnca IVAȘCU, redactor șef la editura Monitorul Oficial și istoricul de artă, prof. univ. dr.Ioan OPRIȘ.
          Filigranul delicat al poemelor din volumul Reverii(Editura Ex Ponto) al prof. univ. dr. Octavian Dumitru UNC este pus în lumină deAngelo MITCHIEVICI șiOvidiu DUNĂREANU.
          Armonia și spiritul sărbătorilor de iarnă sunt dăruite de Corul Facultății de Arte al Universității ”Ovidius” din Constanța, dirijat de asist. univ. Dragoș Mihai COHAL, la pian conf. univ. dr. Gabriela OPREA - cu un program deCântece de Crăciun, iar timbrul poeziei românești se face auzit la recitalul de poezie susținut de către asist. dr. Emanuel CRISTOIUde la Facultatea de Arte a Universității ”Ovidius” din Constanța.
          Evenimentele organizate în cadrul USR Filiala Dobrogea sunt promovate atât pe websitewww.usr-dobrogea.ro, cât şi pe pagina de facebook USR DOBROGEA.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment