News
Loading...

Tomis Reborn - istoria antica adusa in era digitala

In aceasta seara tinerii au umplut sala Vasile Canarache a Muzeului National de Istorie si Arheologie Constanta pentru a participa la lansarea proiectului Tomis Reborn. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Terra Semper Fidelis si a constat in reconstruirea 3D a nu mai putin de 3 bazilici si 3 cripte paleocrestine din cetatea Tomisului.

De asemenea turistii si localnicii care vor trece pragul muzeului vor avea ocazia sa viziteze si reconstructia 3D a cetatii Adamclisi (Tropaeum Traiani).
In cadrul cetatii se poate vizita si o villa romana. Programul destinat consolelor este disponibil in limbile romana, engleza, germana si franceza.
Cei prezenti astazi la eveniment au avut ocazia de a vedea si a afla detalii in premiera despre cripta descoperita in anii '60 pe strada Remus Opreanu din zona peninsulara.

Atat aceasta cat si cele doua bazilici de pe bulevardul Ferdinand se afla acum sub blocuri ridicate in comunism, in timp ce bazilica mare se afla partial sub fostul hotel al PCR, actualul hotel Ibis de pe strada Mircea cel Batran.
Revenind la cripta de pe Remus Opreanu, in aceasta arheologii au descoperit un recipient din sticla adus tocmai din Tara Sfanta, recipientul fiind denumit Pilgrim's Flask.

Pe viitor se are in vedere adaptarea programului pentru dispozitivele de tip VR si disponibilitatea de download pentru Xbox si Playstation. De asemenea  se doreste si reconstructia 3D a circului roman care exista pe actuala strada Mircea cel Batran.

La eveniment au fost prezenti doamna Elena Francu si domnul Gabriel Custurea.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment