News
Loading...

Ai haine vechi? Vino cu ele la H&M

Nimic nu e prea găurit, uzat sau folosit pentru a primi o a doua viață. Nici șoseta desperecheată, nici rochia foarte uzată sau cearșaful rupt. Și totuși tone și tone de produse textile — care ar fi putut fi reutilizate sau reciclate — sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere. Faptul că suntem una dintre cele mai mari companii de modă din lume implică o responsabilitate mare, acesta fiind motivul pentru care am lansat programul global de colectare a hainelor în 2013. Tu aduci hainele, noi le dăm un nou scop. Împreună putem închide circuitul modei.

Noi considerăm că hainele merită ceva mai bun decât să ajungă în depozite de deșeuri. Așa că, pentru cea mai nouă inițiativă ecologică, am transpus două creații noi în 500 de piese unice — realizate în întregime din denim folosit. Deoarece din haine vechi se poate crea o modă fantastică.

Pentru toți iubitorii de modă ecologică. Descoperă aceste articole, realizate din 20 până la 30 de procente de fibre reciclate din haine colectate. Pentru asigurarea calității, în prezent nu se poate utiliza un procent mai mare. Dar noi investim în cercetare și inovare pentru a face posibil acest lucru, propunându-ne să atingem un procent mai mare în viitorul apropiat.

Lasă punga cu hainele nedorite la magazinul local H&M. Apoi este folosită logistica inversă pentru a aduce hainele în depozitele și punctele noastre de depozitare. Ulterior, partenerul nostru I:CO le va colecta și le va transfera la cel mai apropiat centru de sortare de-al său.

Hainele colectate vor fi sortate în peste 350 de categorii diferite. Hainele în stare bună care pot fi purtate din nou sunt distribuite în toată lumea ca bunuri second-hand.

Acele haine colectate care nu pot fi distribuite ca bunuri second-hand vor fi transformate în alte produse, cum ar fi lavete pentru curățat și articole reciclate creativ. Sau vor fi măcinate și utilizate în industria construcțiilor sau în industria auto ca materiale pentru tapițat și izolat. Unele haine pot primi o nouă șansă ca fibre textile. Ele vor fi filate în fire textile și utilizate în noi produse H&M Conscious.

În acest proces, nimic nu se irosește. Metalele de la nasturi și fermoare vor fi, de asemenea, reciclate. Până și praful este întrebuințat. Va fi presat în cuburi care merg către industria hârtiei în calitate de coprodus pentru carton. Ultimul procent din hainele colectate vor fi arse și transformate în energie nouă.

Împreună putem închide circuitul și astfel nu vom lăsa moda să se irosească. Adu toate hainele nedorite la magazinul local H&M – și lasă-ne pe noi să ne ocupăm de restul. Toate persoanele care reciclează vor fi recompensate.

H&M nu câștigă de pe urma hainelor predate. Veniturile din articolele colectate sunt donate unor organizații caritabile și sunt investite în inovare în domeniul reciclării.

foto: H&M
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment