News
Loading...

Informatii in exclusivitate! Cum ar fi putut salva legea cazinourilor cladirea emblema a Constantei

Cand spui Constanta automat te gandesti la Cazinoul din zona peninsulara. Landmark al orasului de peste 100 de ani, simbol al unei glorii de mult apuse, batranul imobil zace acum in ruina.

In 2012 la initiativa fostului primar Radu Mazare, parlamentarii constanteni depun un proiect de lege privind realizarea unei fasii pe litoral care sa devina o zona speciala pentru cazinouri. Prin aceast proiect legislativ turismul de pe litoral urma sa beneficieze de un adevarat boom.

Iata ce declara fostul primar Radu Mazare in 2012:

 "Avem un proiect de lege pentru cazinourile de pe litoral, cu scutiri de taxe. Ar fi vorba minim de zonele Constanta si Mamaia, sa vedem daca putem sa obtinem toata fasia de litoral, unde sa se permita construirea de cazinouri care sa functioneze cu reduceri de taxe. O sa vindem astfel si Cazinoul, iar investitorul se va ocupa si de reabilitarea lui. Sunt piete imense pentru noi din acest punct de vedere: Rusia, Turcia si Israel, unde cazinourile au fost interzise, dar unde sunt oameni foarte bogati, care ne-ar aduce foarte multi bani". 

Dincolo de beneficiile asupra intregului turism de litoral, se crea oportunitatea restuararii batranului Cazinou. Vanzare/concesionarea acestuia unui privat usura procesul de reabilitare, intrucat nemaifiind in curtea statului nu mai era necesara licitatie pentru alegerea unei firme care sa-l restaureze. Astfel se evita sirul nesfarsit al unor contestatii, se evita practic situatia la care asistam in prezent cand de ani de zile nu se reuseste demararea procedurilor de restaurare din cauza acelorasi firme care depun iar si iar contestatii.

Putini stiu insa ca exista si o a doua varianta in caz ca nu se gasea cumparator pentru cladire. O sursa importanta ne-a declarat sub protectia anonimatului, care era aceasta varianta.

In caz ca nu se gasea cumparator, primaria se ocupa din fonduri proprii de restaurarea cladiri care urma sa devina cel mai mare centru cultural din tara cu galerii de arta, sali de expozitie, cafenele si restaurante, tot aici urmand sa fie mutat si Teatrul de Stat Constanta. Iar vechea cladire a teatrului de pe bulevardul Tomis urma sa fie vanduta/concesionata catre un lant international de cazinouri, avand marele avantaj de a fi situat langa cluburi de noapte, restaurante si baruri de lux si de asemenea beneficiind de parcare.

Din pacate majoritatea parlamentara alcautita din comunisti ingusti la minte a votat impotriva acestui proiect care ar fi schimbat fata turismului romanesc si ar fi redat stralucirea simbolului Constantei.

foto: merglamare.ro


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment