News
Loading...

Romania - sute de milioane de euro bagate in aeroporturi fara pasageri

In ultimii ani s-au investit sute de milioane de euro din fonduri europene, nationale si locale in construirea si modernizarea aeroporturilor din tara.

La o populatie ce se invarte in jurul a 20.000.000 de locuitori Romania are un numar absurd de mare de aeroporturi, 90% ramase mostenire de pe timpul comunismului si la fel de nejustificate ca multe din "glorioasele" constructii socialiste.

Avem orase de sub 100.000 de locuitori care au aeroport international.

Avem situatii absurde ca in Dobrogea unde pe o coasta de sub 300 km si la o populatie de 1.000.000 de locuitori avem 3 aeroporturi. Putem exclude Tuzla pentru ca e privat dar totusi raman doua aeroporturi de dimensiuni foarte mari.

Mai mult, 90% dintre aeroporturi au sub 100.000 pax/anual. Cu toate acestea, in loc sa fie trecute in conservare sau casate, s-au bagat in ele sute de milioane de euro. Bani care se puteau redirectiona catre autostrazi, poduri si cai ferate.

In mod normal, Romania nu ar avea nevoie de mai mult de 7 aeroporturi legate de marile orase printro infrastructura moderna: autostrazi si cai ferate.

-1 aeroport la Bucuresti
-1 aeroport la Constanta (axat mai mult pe cargo)
-1 aeroport la Iasi
-1 aeroport la Brasov
-1 aeroport la Cluj
-1 aeroport la Timisoara
-1 aeroport la Craiova

Foto: cosinus

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment