News
Loading...

A fost lansat filmul de prezentare al Statiunii Mamaia. O analiza cu plusuri si minusuri.Ca in fiecare an Asociatia Litoral Delta Dunarii a lansat clipul de prezentare al Statiunii Mamaia.

Mai jos va redam integral clipul: (-) (+)

video

Prima problema cand pornesti clipul - are nu mai putin de 7 minute si 39 de secunde. (-)  Durata unui clip nu trebuie sa depaseasca 3 minute, maxim 4. Dupa acest interval privitorul se plictiseste, isi pierde interesul, prin urmare clipul va avea impact zero.

Marea este frumoasa la orice ora. (+) Dar 00:04 - pescarul poarta haine de iarna. Parca trebuia sa fie un clip de promovare a unei destinatii de vara. Intradevar dimineata pe mare este extrem de frig, Dar asta e un clip de promovare nu un documentar. (-)
Festivalul de muzica Sunwaves. (+)

Apoi schimbare brusca de cadru inapoi la navod si pesti. Am fi inteles rostul pescarului daca in clip se promova si Portul Tomis lasand sa se inteleaga ca la restaurantele din marina gasesti peste proaspat prins. (-)  Dupa 10 secunde de plase pescaresti  (-) revenim la Sunwaves.  (+) Pentru doar 3 secunde... (-) Apoi noaptea pe plaja (+) care poate fi romantica daca dureaza mai mult de 1-2 secunde, timp in care nu apuci sa intelegi prea multe. (-)

Spoiler 1 - aceeasi muzica lenta este pe parcursul tuturor celor 7 minute. Parca promovam Mamaia ca destinatie de vacanta, a vietii de noapte exuberante, dezmat in cluburi, tineri care se distreaza etc. Pai unde e muzica ritmata? Unde sunt oamenii care sar in cluburi? (-) Sunwaves imi este prezentat ca un loc in care lumea se aduna ca sa ce? Atmosfera reala de la Sunwaves este vie, animata precum in clipul de mai jos:Spoiler 2 - pe intreaga durata a clipului cerul este ori alb, ori gri, ori plin de nori. Din nou da, vara la noi cerul poate fi destul de inchis DAR ma repet este un clip de prezentare nu un documentar. Se pot retusa culorile foarte usor. Asa se procedeaza in toata lumea cand se realizeaza fotografii/filmari cu scopul de promovare turistica. (-)

00-36 - un tip pe plaja cu fes si haina cu guler de blana. Unde e vara? Mamaia locatie exotica, soare, palmierii lui Agathon, fetele lui Mazare.... Haine de iarna WTF?! (-)

00:37 - iar pescarii (-)

Cateva secunde de selfieuri si poze de grup pe plaja. Totul prin stop cadru. Parca ne uitam la mannequin challenge. (-)

00:48 revenim la Sunwaves (+)

Iar selfies. (-)

Fete frumoase pe plaja   (+)


Abia pe la minutul 1 pentru o secunda vedem in sfarsit Mamaia (+). Un minut pana aflam despre ce e de fapt vorba in clip. (-)

01:06 - pescarii par a fi tema principala a clipului. (-)

01:10 in sfarsit se anima atmosfera si vedem si noi cam ce se petrece pe plaja (+)

20 de secunde de lume care se distreaza si fete frumoase  (+)

Cateva cadre foarte bune facute cu drona. (+)

Fete frumoase ne fac cu mana. Desi cam prea imbracate pentru stat la plaja dar primesc totusi (+)

Fata in rochie neagra care fuge in valuri. Se putea ceva mai mult dar totusi primeste un plus. (+)

Minutul 01:39 abia acum apare pe ecran locul unde ne aflam..  (-) Un avion aterizeaza pe un aeroport in the middle of nowhere unde cea mai intresanta chestie din cadru e o masina apartinand US Army... (-) Daca tot se dorea sa se prezinte un aeroport turistic mai bine se filma un mic timelapse pe Otopeni, evident fara sa se precieze ca e filmat acolo. Asa apareau mai multe avioane.si se dadea impresia unei destinatii turistice asaltata de  straini. (-)  La aterizare in spatele avionului se vede o casa vai mama ei cu acoperis tipic de tara. Halal aeroport turistic iernational. (-) 

O fata face jogging pe faleza si...vedeti voi alte detalii (+) . N-am inteles care este legatura cu cadrul anterior  si nici cu cel care urmeaza. De ce nu am inteles care e legatura? Simplu. Ea nu exista. (-) 

Hotelul Vega singurul hotel premium din Mamaia  (+). Din pacate Rexul este istorie dar asta e deja alta discutie. Limuzina ajunge la hotel. (+)  Dar este doar un BMW, ok da este limuzina dar se putea gasi un stretch sau chiar se putea apela la una din masinile deosebite din colectia hotelului Vega, sau se putea apela la numerosii colectionari de masini de epoca din oras. (-) Mamaia era un simbol al masinilor super premium.  Sa ne amintim ce era in parcare la Rex.
Fetele pleaca de la aeroport. Un fel de Sex and the city. (+) Stai putin daca ele sunt la aeroport...ce cauta limuzina la hotel?  (-) pentru lipsa de continuitate.

In sfarsit prinde si clipul culoare datorita blocurilor de la Summerland  (+) pentru ca cerul ramane la fel de gri. (-) Prim plan cu cele 3 fete. (+) Reapare limuzina dupa ce fetele s-au cazat la hotel. (-) 

(+) Secvente din interiorul hotelului si avem si sampanie. Regata marilor veliere (+) , dar cadrele nu sunt cele mai fericite  (-) . Abia cadrul din drona de la 02:36 mai drege treaba  (+). Din pacate a fost realizat cand nu prea era picior de om la eveniment. (-)

Fete frumoase in apa sau sorbind dintr-un cocktail. (+) Cadre din drona cu cineva facand kiteing. (+) Din pacate plaja e pustie, (-)

Un avion ultrausor zburand pe cer, (-) macar daca se lua cadru in care sa se vada avionul zburand peste o plaja plina de oameni. Sau peste oameni care se distrau in apa marii.

Revenim la fete. (+) Minutul 02:57 in sfarsit apar si cluburile in cadre. (+) si (-). Minus pentru ca au trecut 3 minute pana sa vedem o imagine clara cu cluburile.

Fete pe plaja,(+) apoi plaja goala (-) ....clipul redevine antrenant cu ajutorul unor jet ski  (+) si a unui water jet pack (+).

La minutul 03:21 apare in sfarsit si Aqua Magic(+). Trei minute si 21 de secunde pana la aparitia celei mai mari atractii din Mamaia??(-) .

Trei minute si 24 de secunde (-) pana la aparitia celei de a doua mari atractii din Mamaia - telegondola(+)

.03:32 pasarela ruina din Mamaia (-).

Revenime la fete si la kiteing. (+)

Delfinariul (+)  si iar stop cadru pe oameni care fac poze. Devin mai enervanti decat pescarii(-)..

Campionatul de drifturi de la Maritimo  (+). Am fi putut avea cadre de la campionatul de raliu in coasta daca domnul primar nu decidea sa-l anuleze. Dar asta e deja alta discutie.

Strong Man Mamaia (+), se puteau gasi totusi cadre mai expresive. (-) Apoi cel mai bizar si plictisitor eveniment din Mamaia - campionatul de bob pe roti (-)...

Un cadru de o secunda pe o domnisoara alergand in valuri (+). De ce doar o secunda? Mai bine se renunta la cadrul cu toba. (-) Care e faza cu toba? Si statea fata doua secunde.

Color Run Mamaia, in sfarsit un eveniment funny si interesant (+).

In sfarsit apare (pentru cateva clipe) si pasarela noua din Mamaia (+), dar lipseste nava Kaptan M(-).

Revenim la cluburi, piscine si lounge-uri si plaja (+). toate GOALE. (-) Chiar nu se putea apela la agentiile de modele din oras sau din Bucuresti pentru a furniza personal pentru animatie...

Loft(+) , dinner in the sky (+) si in sfarsit lume la plaja (+).

Cateva cadre reusite din drona  (+). tineri alergand pe plaja (+).

Un cadru cu un lac alb, cu un cer alb si cu un tarm conturat vag. (-)  WTF?!

Cateva cadre de sera/noapte reusite  (+).  05:36 Dar din nou s-a ales o seara cand nu erau oameni pe promenada (-), sau stai asa nu cumva nu prea mai sunt valurile de turisti de altadata? Dar asta e si ea o alta discutie.

O mana de spectatori la penibilitatea denumita Carusel Cooltural. (-) Deci aratam ca asa zisele evenimente din Mamaia nu prea reusesc sa atraga lumea?  Sa ne amintim patru evenimente care cu adevarat atrageau turisti.

Fashion TV SummerFestival:Mamaia - Milano Night


foto: http://www.xalterevent.ro

Super Kombat WGP MamaiaCarnaval Mamaia Si inainte sa se trezeasca unii sa comenteze legat de carnaval, iata ce se intampla la Venetia:

foto: avaxnews.com

Rio (unde majoritatea animatoarelor sunt topless):
foto: https://d.ibtimes.co.uk/

Sau Las Vegas.

foto: http://www.reviewjournal.com/

Dar sa revenim la Mamaia si la clipul de prezentare. Cocktailuri (+), ceva fete frumoase(+), o bucatarie creepy  (-)  si in sfarsit un timelapse cu oameni(+) si un party la piscina (+) .

Lume multa care se distreaza in satul de vacanta.(+) Se puteau lua aici cadre mult mai reusite si se putea renunta la cadrele cu caruselul culural (-). Artificii cam anemice (-). Se putea apela la cadre cu artificii din clipurile anterioare.

Concluzia. 

Clip mult prea lung, plictisitor si obositor, cu muzica mult prea lenta , cer intunecat, locatii pustii si cu mari lipsuri la capitolul coerenta.  Atractiile majore sunt prezentate tarziu, locatia este anuntata tarziu si in lipsa unor evenimente serioase defilam cu ce avem....

Mult mai antrenant este clipul lui Costi Ionita.Sau cel al Dalmei Kovacs.
Haideti la final sa vedem 3 clipuri de promovare de peste hotare. comparatia o faceti voi.

Las Vegas


Miami


IbizaShare on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment