News
Loading...

Declaratia secretarului de stat american Hoyt Yee aflat in vizita la Unviersitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanta a fost gazda vizitei secretarului de stat american, domnul Hoyt Yee. In discursul sau acesta a atins subiecte improtante precum protestele din saptamanile trecute, lupta anticoruptie si implicarea cetatenilor in deciziile publice.

„Vă încurajez să luaţi în considerare o carieră în serviciul public, posibilitatea de a fi unul dintre românii care promovează prosperitatea şi pacea prin încurajarea democraţiei, libertăţii şi statului de drept. Nu este întotdeauna cea mai profitabilă sau mai uşoară carieră, dar este necesară şi sunt convins să printre voi se află măcar câţiva viitori lideri [...]”,

Protestele din România au stârnit admiraţie la Washington, a mai spusHoyt Yee -  se arata intr-un comunicat remis de ambasada Statelor Unite-, asistentul adjunct pentru afaceri europene al secretarului de stat american, care a salutat decizia guvernului român de a ţine cont de acestea. “Sperăm foarte mult că statul de drept va rămâne puternic în România,” a adaugat Hoyt Yee la o întâlnire cu jurnalişti români. El a explicat că propaganda rusă nu are succes într-un stat puternic, cu instituţii consolidate şi cu presă independentă şi a menţionat că statul de drept contribuie la bunăstarea economică, deoarece companiile, fie ele americane sau europene, preferă să investească în ţări cu un sistem judiciar şi legislativ funcţional.
foto: Ambasada Statelor Unite la Bucuresti
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment