News
Loading...

Depunerea de oferte pentru reabilitarea Muzeului de arta Populara a fost amanata

In urma cu ceva timp primaria lansa licitatia pentru Achizitionarea serviciului de elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii „Restaurarea Muzeului de Arta Populara, Constanta”.

Obiect achizitie: Cladirea Muzeului de Arta Populara este amplasata în zona istorica a Constantei, fiind o cladire monument istoric de valoare nationala si universala (CT-II-m-A 02850), cu o mare însemnatate pentru istoria orasului. Cladirea muzeului are regim de înaltime D+P+1E mp fiind construita din caramida si beton, fara lift. Aceasta cladire dateaza din anul 1896 fiind proiectata în stil Neoromânesc, stilul arhitectonic facând apel la elemente de traditie, folosite în special la edificiile de cult. Cladirea a gazduit Primaria orasului, ulterior ,,Posta veche" iar din anul 1970 Muzeul de Arta Populara Constanta. Fatada muzeului prezinta numeroase crapaturi si fisuri, alternând brâie de caramida aparenta si tencuiala patate si degradate pe anumite portiuni din cauza intemperiilor si a timpului. Sistemele de preluare si descarcare la teren ale apelor meteoritice sunt deteriorate (jgheaburi, burlane), instalatiile electrice si sanitare sunt vechi. Cladirea anexa are regim de înaltime D+P+1E si o suprafata construita desfasurata de 482 mp. Aceasta cladire dateaza din anul 1954 fiind construita din caramida si beton, fara lift, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are functiunea de laborator de restaurare, depozite si ateliere de lucru ale muzeului. Numarul anual al vizitatorilor este de aproximativ 30.000 - 40.000, în cadrul muzeului fiind organizate periodic si episodic evenimente culturale de importanta nationala, expozitii, simpozioane, obtinându-se astfel pasi importanti pentru aducerea muzeului în postura de loc de întâlnire si manifestare a valorilor culturale. Stadiul actual al imobilelor, locatia si tipul infrastructurii culturale au impact nu numai asupra accesului ci si asupra calitatii acestora. De aceea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural bazate pe o abordare durabila, echilibrata este importanta atât pentru stimularea interesului public privind traditia culturala precum si pentru dezvoltarea turismului cultural, reprezentând astfel o interactiune între componentele culturale, etnice si ducând implicit la cresterea numarului de vizitatori.

Finanţarea se va face prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020/ buget de stat/buget local.

Durata de prestare a serviciului:
Faza I - Elaborare Expertiză tehnică de specialitate - maxim 65 zile calendaristice;
Faza II - Elaborare DALI, analiză cost beneficiu, documentații pentru obținere avize/acorduri - maxim 80 zile calendaristice.

Valoare estimata totala: 219,000 RON + TVA.

Data limita de depunere a ofertelor era 30.01.2017 ora 15:00. Insa din cauza unor nereguli la procedura aceasta a fost amanata pe data de 6 martie.foto: merglamare.ro


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment