News
Loading...

Ministrul Sevil Shhaideh la intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, și doamna Mihaela Toader, ministrul delegat pentru fonduri europene, s-au întâlnit astăzi, 16 februarie 2017, cu o delegație a Băncii Mondiale conduse de doamna Elisabetta Capanelli, manager de ţară pentru România şi Ungaria.
Discuțiile au vizat o trecere în revistă a colaborării din ultimii ani și perspectivele de devoltare unor eventuale viitoare proiecte comune.
MDRAPFE a beneficiat de expertiza Băncii Mondiale în cadrul a trei acorduri de consultanță, cu rol în fundamentarea strategică a unor domenii gestionate de minister. Colaborarea a fost valorificată în principal în 3 dintre strategiile definitivate în ultimul an: Strategia de Dezvoltare Teritorială a României, Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, Strategia Națională a Locuirii. Alte rezultate ale colaborării cu Banca Mondială constau în elaborarea de criterii pentru prioritizarea investițiilor și a unor ghiduri de investiții destinate administrației publice locale pentru drumuri județene, sisteme de apă și apă uzată, drumuri locale și infrastructură socială (educație, sănătate, cultură și sport).

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment