News
Loading...

Ministrul Sevil Shhaideh s-a intalnit cu ambasadorul Japoniei

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, s-a întâlnit astăzi, 24 februarie, cu Excelenta Sa Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România.

Cei doi înalți oficiali au exprimat aprecierea față de îndelungatele relaţii de prietenie dintre România și Japonia. Discuțiile s-au axat pe stadiul proiectelor comune și pe posibilitățile de dezvoltare a colaborării bilaterale.

Având în vedere vechea colaborare în domeniul prevenirii și reducerii riscului seismic, partea japoneză a lansat invitația de a participa, în luna martie a.c., la o conferință privind managementul dezastrelor. În acest sens, a fost stabilită o întâlnire de lucru la începutul săptămânii viitoare. Întâlnirea va viza și alte subiecte din zona dezvoltării: Noua Agendă Urbană (document de politică public asumat de către miniștrii responsabili cu dezvoltarea urbană la Quito, Ecuador, octombrie 2016), provocări și tendințe actuale în domeniu, precum regenerarea urbană, mobilitatea urbană și facilitarea zonelor urbane prin creșterea cooperării dintre urban și rural.

Cele două părți au trecut în revistă și alte proiecte din zona colaborării tehnice și culturale: proiectul dezvoltat de Institutul de Cercetare de la Măgurele privind noua tehnologie laser - Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP), proiectul liniei de metrou bucureștene ce va face legătura cu Aeroportul Otopeni (Magistrala6), Grădina japoneză din Parcul Herăstrău și Casa de ceai din Muzeul Național al Țăranului.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment