News
Loading...

Murad preia hotelul Lido din Bucuresti si il afiliaza lantului controlat de Donald Trump

Omul de afaceri Mohammad Murad fara fara indoiala principalul investitor din turismul romanesc. Dupa ce recent a preluat cel mai mare complex turistic de pe litoral Belvedere-Panoramic-Amfiteatru din statiunea Olimp, acum omul de afaceri a anuntat preluarea in chirie cu drept de cumparare a unui emblematic hotel bucurestean - Lido.Construit in perioada interbelica in stil art-deco dupa planurile arhitectului Ernst Doneaud, hotelul era la vremea respectiva state of the art in materie de facilitati oferite. Atractia principala fiind bazinul cu valuri (primul din Europa) si reflectoare subacvatice. De asemenea la unul din capetele bazinului era instalat un ecran pentru proiectii.

Inaugurarea sa a avut loc in anul 1930, investitor fiind medicul, politicianul si profesorul universitar Constantin Angelescu, De altfel Angelescu a ocupat si functiile de ministru al instructiunii publice, prim ministru interimar si a fost cel dintâi ministru plenipotențiar al României la Washington.


Confiscat de comunisti hotelul incepe sa-si piarda din stralucire, dupa anii '90 intra in posesia familiei Paunescu, abia dupa anul 2000 mostenitorii de drept reusind sa reintre in posesia imobilului. Iar in 2010 hotelul este inchis.

Acum asa cum spuneam mai sus, hotelul a fost inchiriat cu drept de cumparare de catre omul de afaceri Mohammad Murad. Acesta urmeaza sa investeasca 5 milioane de euro in restaurarea cladirii si readucerea la gloria din trecut.

Mai mult acesta intentioneaza sa-l afilieze lantului Trump hotels, lant controlat de actualul rpesedinte al Statelor Unite - Donald Trump.

Hotelul Lido va fi redeschis in aceasta toamna.Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment