News
Loading...

Sorin Gal - directorul ANMR anunta interesul unei companii importante pentru exploatarile de gaz si petrol din Marea Neagra

Sorin Gal - directorul ANMR anunta interesul unei companii importante pentru noile exploatari de gaz si petrol din Marea Neagra. Cum resursele de gaz recent descoperite sunt foarte mari, interesul marilor jucatori de pe piata este si el ridicat.

Mai mult, noile rezerve de gaz gasite permit Romaniei sa redevina din 2018 exportator si sa scape in sfarsit de gazul rusesc.

Desi directorul ANMR nu a vrut sa precizeze numele companiei, cel mai probabil este vorba de un consortiu american care reuneste nume grele precum Master Chem Oil si Epstein .

Consortiul a anuntat in luna septembrie 2015  in cadrul unei conferinte la New York ca vor concesiona 21.5 hectare din insula din port pentru construirea unui terminal de petrol si gaze.

Investitia in terminal se ridica la 300.000.000 dolari si conform unor informatii pe surse, neconfirmate inca oficial se are in vedere si construirea unei microrafinarii.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment