News
Loading...

Cum arata hotelul din Constanta unde a fost cazat Richard Clayderman

Celebrul pianist francez Richard Clayderman s-a aflat ieri seara la Constanta unde a sustinut un concert extraordinar, Sala Sporturilor devenind neincapatoare.Richard Clayderman a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de “cel mai de succes pianist din toate timpurile”,

Pe durata sederii in orasul de la malul marii, celebrul artist a fost cazat la hotelul Cherica de 4 stele.

foto: http://www.cherica.ro/Conform site-lui hotelului:

Aceasta cladire a fost construita în anul 1896 de catre calugarii ortodocsi români de la Sfântul Munte Athos (Grecia), fiind folosita de catre acestia ca hotel si cunoscuta în acea perioada sub numele de “Hotel Calugarul”.
Putin timp mai târziu, la începutul secolului 20, Anton I. Doiciu, un important comerciant originar din Galati, având proprietati în Galati, Iasi, Bucuresti, Sinaia si Constanta, cumpara acesta cladire. La moartea sa, în 1918, proprietatea este mostenita de fiica sa, Pulcheria Doiciu zisa “Chérica” (1905-1987). În 1931 aceasta se căsătorește cu Principele Dimitrie Gr. Sturdza, fiind cunoscută mai târziu ca Principesa Chérica Sturdza. Printre multe alte proprietăți, Chérica deținea și clădirea din Constanța de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Mircea cel Bătrân, actualul Hotel Chérica. Proprietatea a aparținut acesteia, până în anul 1950, când i-a fost naționalizată de către comuniști. În anul 2004 Principele Șerban Dimitrie Sturdza (nepotul Chéricăi), redobândește acest imobil, iar imediat aceasta intră într-un amplu proces de renovare, consolidare și modernizare, pentru ca de la jumătatea anului 2008 să devină Hotelul Chérica de astăzi. În urma acestor modernizari a rezultat un numar de 18 camere de închiriat, de tipul ,,Deluxe Suite" si ,,Deluxe Mini-Suite" cu suprafete de pâna la 47 mp.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment