News
Loading...

Tren de marfa deraiat. Trei persoane au murit

Un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat în această după-amiază între staţiile Baniţa şi Merişor, pe secţia de circulaţie Petroşani - Simeria, Regionala Timişoara, 14 dintre ele fiind deraiate/răsturnate. Trenul asigura un transport pe relația Slatina-Curtici.
Pentru continuitatea traficului feroviar in această zonă, CFR SA asigură transbordare cu mijloace auto - microbuze și autobuze - între stațiile Petroșani și Pui (și retur) pentru trenurile locale, călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.
De asemeanea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad traficul este redirecționat pe relația Filiași - Orșova - Timișoara - Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroșani, cu transbordare auto Petroșani - Pui, călătorii fiind apoi preluați de alte trenuri care au traseu comun.
Menționăm că CFR SA intervine cu drezine pantograf pentru refacerea liniei de contact, iar când ancheta va permite se va acționa cu 2 trenuri-macara, sosite de la Craiova și Simeria.
Evenimentul va fi anchetat de Agenția de Investigare Feroviară (AGIFER).

Update: 20:00 In urma accidentului trei persoane au decedat.foto: CFR Infrastructura
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment