News
Loading...

Catedrala Romano-Catolică din Timisoara va beneficia de finanţare din Regio-Programul Operațional Regional

D-na viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a semnat astăzi, 4 mai, contractul de finanţare pentru „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano–Catolice din Timișoara și a împrejurimii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional”.

Proiectul va fi realizat prin Regio, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Valoarea totală a contractului este de 21.767.121,96 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate prin MDRAPFE - AM POR (98% din valoarea eligibilă a proiectului) este de 21.316.962,01 lei (4.811.955,31 euro).

Proiectul are o durată de implementare de 51 de luni, iar lucrările vor consta, în principal, în renovarea, conservarea şi reabilitarea clădirii propriu-zise (o suprafață totală de 1.490 mp.), a obiectivelor conexe, precum şi a criptei și a pietrelor funerare ale personalităților care sunt înmormântate acolo.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu peste o mie de turişti (de la 19.800 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 20.988 de vizitatori).
Până în prezent, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, au fost semnate 13 contracte de finanţare, în valoare totală de 468,32 milioane de lei.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment