News
Loading...

Incredibil! Acum poti sa ai sanii mari fara silicoane ! Cel mai nou trend în chirurgia estetică.


Tot mai multe femei apelează la o procedura inedita de marire a sanilor numita :lipofilling.

Ce este lipofilingul sau lipomodelarea?

 

Este o intervenţie de augmentare mamară cu propria grăsime a pacientei sau injectarea de grăsime autologă în sâni.

Chirurg Estetician Dana Vasilescu ne explică ce presupune această procedura, cui se adresează şi ce riscuri pot apărea după această intervenţie.

Augmentarea mamară cu grăsime autologă se practică de 25 de ani. Această tehnică  a devenit foarte populară în urma progreselor recente de prelevare a unei grăsimi de calitate și transfer grăsos. Această tehnică îi poate fi propusă oricărei femei care dorește o augmentare mamară ca alternativă unică a protezelor mamare sau în chirurgia combinată, proteză și transfer de grăsime.

Această intervenție nu dă naștere doar unor sâni splendizi, dar ameliorează și întreaga siluetă (acolo unde grăsimea s-a retras), ca urmare a unei remodelări corporale. Pacienta care dorește o augmentare mamară moderată sau o modificare a formei sânilor poate beneficia de această tehnică. Dacă se dorește o augmentare mamară foarte importantă, trebuie să se aibă în vedere protezele mamare. Se poate beneficia și de augmentare mamară combinată cu proteză și lipofilling mamar asociat. Pentru aceasta trebuie să existe grăsime disponibilă la nivelul corpului. Această grăsime poate fi prelevată din orice parte a corpului prin lipoaspirație de pe spate, șolduri, fese, coapse, abdomen, genunchi etc... Există o tehnică nouă, Water Assisted Liposuction (tehnica WAL sau BEAULI) care utilizează un aparat foarte sofisticat de lipoaspirație, transfer și injectare de țesut adipos, BodyJet. Infiltrarea continuă cu ser fiziologic în timpul lipoaspirării permite prelevarea unei grăsimi aproape pure, deja spălată, purificată și sedimentată și gata pentru transfer grăsos. Această tehnică reduce cu peste 70% echimozele și inflamațiile și permite reluarea mai rapidă a activității profesionale.  Canulele foarte fine ale aparatului BodyJet permit prelevarea de țesut adipos din zone multiple la femei și bărbați slabi. Dacă nu există o cantitate suficientă de țesut adipos pentru obținerea taliei dorite, se poate beneficia întotdeauna de o augmentare mamară doar cu proteze mamare sau proteze combinate cu lipofilling, o veritabilă liposculptură mamară.

Procedura de lipofilling mamar

Asemenea oricărei intervenții chirurgicale se recomandă informarea medicului chirurg cu privire la eventualele tratamente urmate, și evitarea mai ales a aspirinei și a medicamentelor asimilate cu 2 săptămâni înainte de operație. Operația de augmentare mamară cu țesut adipos autolog durează aproximativ 2 ore și poate fi realizată sub anestezie locală asociată cu sedarea pacientului. Înainte de a începe liposucția sau lipoaspirația care permit recoltarea de țesut adipos, este indispensabilă discuția dintre medic și pacient pentru a se stabili ce părți ale corpului vor fi tratate prin tehnic BodyJet. Pacienta stă în picioare și se vor marca zonele de lipoaspirație cu pâslă, pentru a se delimita diferitele zone de prelevat. Țesutul adipos este colectat din diferite zone selectate anterior, apoi este purificat și curățat înainte de a fi reinjectat la nivelul sânilor. Este vorba de propriul țesut adipos, de unde și denumirea de injecții cu țesut adipos autolog la nivelul sânilor. Operația de lipomodelare mamară se termină prin punerea unei bustiere de contenție. Bustiera medicală elastică poate fi pusă doar a doua zi.

Urmările augmentării mamare prin lipomodelare

În urma operației se produc frecvent o ușoară inflamație și mici echimoze (în funcție de individ), dar acestea se resorb repede. În mod normal intervenția este foarte puțin dureroasă chiar dacă există impresia unui disconfort în primele 2 zile în zonele de unde a fost aspirată grăsimea prin lipoaspirație. Activitatea normală poate fi reluată în mai puțin de o săptămână, iar exercițțile fizice după 3 săptămâni.   

Posibile complicații după lipomodelarea sânilor

Utilizarea aparatului BodyJet permite reducerea netă a edemelor și a echimozelor postoperatorii. Ca în cazul majorității intervențiilor chirurgicale trebuie urmate recomandările postoperatorii.

Rezultate scontate după operația de augmentare prin lipomodelare

Lipomodelarea sânilor realizează o veritabilă liposculptură a sânilor cu celule vii. Țesutul adipos injectat este alcătuit din celule vii, adipocite și celule sușă. Este un transplant de celule dintr-o parte a corpului în alta. Celulele supraviețuiesc intervenției și de aceea este de așteptat în mod normal ca 70% din țesutul adipos să persiste, ceea ce înseamnă că pieptul va pierde în jur de 30% din volumul inițial în primele luni postoperator. Se vorbește deci de 30% resorbție, deoarece aceste sunt celule care nu au destulă vitalitate în timpul transferului de țesut adipos. Dacă este necesar, metoda se poate repeta cu o a doua ședință de lipomodelare după 6 luni – 1 an. Celulele adipoase injectate în sâni sunt vii, ceea ce înseamnă că dacă pacienta se îngrașă, pieptul va crește la rândul lui ca mărime iar dacă pacienta slăbește, acesta se va micșora. Această intervenție nu pune probleme pentru realizarea mamografiilor ulterioare și nu împiedică nicicum alăptarea. Corpul pacientei este sculptat astfel datorită liposucției de care a beneficiat pentru prelevarea țesutului adipos. Este o liposculptură veritabilă a corpului sau o remodelare corporală și o lipomodelare a sânilor.   

Dr Dana Vasilescu deține o experiență impresionantă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei 10 ani de lucru în afara țării: Elveția (Zurich)UK, (Londra, Birmingham, Nottingham )Franța (Saint Denis Reunion ).După ce le-a practicat cu succes în vestul Europei, Dr Dana Vasilescu își pune în practică și la noi în țară, tehnicile de ultimă generație în chirurgia estetica și nu numai , și în remodelarea corporală, metode de rejuvenare atât facială cât și corporală.

Dr chirurg estetician Dana Vasilescu, va sta la dispoziție pentru consultații sau alte informații la numărul de contact 0787.775.254


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment